BMW sustine orasul Munchen pentru a gazdui Jocurile Olimpice de Iarna 2018

img
Home / Stiri si noutati auto / BMW sustine orasul Munchen pentru a gazdui Jocurile Olimpice de Iarna 2018

 
 
 
 
 
BMW Group se implica si sustine candidatura depusa de capitala landului Bavaria, München, pentru a gazdui editia din anul 2018 a Jocurilor Olimpice de Iarna. „München si BMW Group se afla într-o legatura inseparabila. Sportul se afla în centrul identitatii noastre si în inima marcii BMW. Vrem sa ne îndeplinim rolul de a reuni cei mai buni sportivi din lumea întreaga care sa concureze în cel mai corect mod posibil, iar toate acestea sa se petreaca în orasul nostru, în 2018. Ca lider mondial al constrcutorilor auto în ceea ce priveste solutiile ecologice, sustinem si promovam, ideea organizarii unor Jocuri Olimpice de Iarna la München, în 2018. Daca Jocurile Olimpice vor veni în orasul nostru, vrem sa fim o parte integrata a lor”, a declarat Dr. Norbert Reithofer, presedinte al consiliului de administratie BMW Group. Candidatura va beneficia si de experienta vasta a companiei în domeniul conceptelor de mobilitate.
„Noi privim aceasta candidatura ca o investitie pe termen lung în viitor, cu scopul de a crea valorile de mâine. Asumarea responsabilitatii sociale este o parte inseparabila a propriei noastre imagini. Din acest punct de vedere BMW Group, o companie cu angajati si clienti în întreaga lume, sustine întelegerea internationala si schimbul intercultural”, a continuat Reithofer.
În faza de candidatura, în perioada 2009-2011, BMW Group va contribui cu o suma cuprinsa între trei si cinci milioane de euro. Aceasta va include si contributii de alta natura decât cea financiara, cum ar fi furnizarea de automobile.
Prim-ministrul landului Bavaria, Horst Seehofer, a spus: „Sunt încântat ca BMW, o companie de notorietate pentru München si Bavaria, cu o reputatie solida la nivel international, îsi dovedeste sustinerea pentru candidatura orasului München la organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna din anul 2018. Vreau sa multumesc în special presedintelui BMW, Dr. Reithofer, pentru sprijinul substantial. Pentru a putea aduce Jocurile Olimpice de Iarna din 2018 la München avem nevoie de sustinere la nivel national, dar si de ajutorul si sprijinul factorilor importanti din oras. Prin imensul sau efort, BMW a demonstrat înca o data angajamentul fata de tot ceea ce înseamna responsabilitate sociala. Daca sportul, politica, industria si publicul se vor concentra în aceeasi directie, avem toate sansele sa gazduim editia 2018 a Jocurilor Olimpice de iarna la München”.
În cazul în care München – împreuna cu bazele sportive din Garmisch-Partenkirchen si regiunea Berchtesgaden – va primi votul din partea Comitetului Olimpic International (CIO) la sedinta din iulie 2011, scena va fi pregatita pentru un nou capitol din istoria olimpica. Pâna în prezent, nici un alt oras nu a gazduit atât o editie a Jocurilor Olimpice de Vara, cât si un de iarna. BMW Group a jucat un rol important si cu ocazia celei de-a 20-a editii a Jocurilor Olimpice de Vara ce a avut loc la München, în 1972, când a pus la dispozitia organizatorilor pentru cursele de maraton si mars modelul BMW 1602, cu propulsie electrica.
Primarul orasului München, Christian Ude, a declarat: „Daca viziunea noastra asupra Jocurilor din 2018 de la München devine realitate, BMW va putea vedea, la propriu, cum deschiderea Jocurilor Olimpice va avea loc pentru a doua oara în fata sediului sau. Orasul vrea sa multumeasca în mod expres companiei BMW pentru sustinerea pe care a acordat-o localitatii chiar si în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic si pentru contributia ca sponsor la succesul nostru comun pe termen lung. BMW si Jocurile Olimpice se potrivesc la fel de bine cum o fac arhitectura senzationala a Parcului Olimpic si complexul BMW aflat în imediata vecinatate. Alianta dintre BMW si Jocurile Olimpice reprezinta întruchiparea sportivitatii, a energiei si a dinamismului, precum si grija pentru mediul înconjurator si succesul pe termen lung”.
Dr Thomas Bach, presedintele Comitetului Olimpic din Germania (DOSB), a fost la fel de exuberant: „Fara îndoiala, între München si Jocurile Olimpice exista o legatura foarte solida. Jocurile Olimpice de Vara din 1972 au jucat un rol major în dezvoltarea orasului în „Weltstadt mit Herz” (oras mondial cu inima). Multi oameni din lumea întreaga mai pastreaza amintiri memorabile de la acea editie, iar cei care nu se nascusera înca au auzit numai cuvinte de lauda. Editia din 2018 a Jocurilor Olimpice de Iarna de la München va atinge un efect comparabil si va oferi o imagine stralucitoare pentru Germania ca tara, dar si pentru landul Bavaria sau pentru München ca oras, pentru locuitorii acestora si pentru companiile sale. Suntem deosebit de încântati ca BMW Group – care, asemenea Jocurilor Olimpice din 1972, reprezinta o reclama stralucitoare pentru München – va fi un partener al comitetului de candidatura München 2018. Succesul comun este obiectivul care se extinde dincolo de sport. Acest parteneriat va fi unul deosebit de activ, cu telul de a asigura alegerea orasului München ca primul care a gazduit atât Jocurile Olimpice de Vara, cât si pe cele de iarna”.
Richard Adam, director executiv al comitetului de candidatura München 2018, a adaugat: „BMW a oferit un imbold major candidaturii pentru Jocurile Olimpice de Iarna din 2018. Comitetul de candidatura este deosebit de încântat ca una dintre cele mai puternice marci premium din lume ne ofera întreaga sa sustinere. BMW este o companie internationala, cu origini bavareze, si cu o reputatie cladita pe performanta, soliditate, traditie si orientare spre viitor, precum si pe un angajament pentru atingerea celor mai înalte standarde. BMW si candidatura München 2018 reprezinta o combinatie naturala”.
Dubla campiona olimpica la patinaj viteza, Anni Friesinger si-a exprimat si ea sustinerea: „Doresc mult succes candidaturii orasului München pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice de iarna din 2018. Sustinerea unei companii de renume asa cum este BMW va spori sansele de reusita ale candidaturii. Jocurile Olimpice reprezinta o experienta deosebit de speciala pentru orice sportiv si perspectiva ca editia din anul 2018 sa aiba loc în tara noastra este foarte emotionanta. Sunt foarte încântata ca pot sa ma implic si sa contribui la sustinerea candidaturii”.
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *