carvertical VIN

Tesla Model 2: va fi „cool si frumoasa, dar si pragmatica”, potrivit lui Elon Musk

img
Home / Stiri si noutati auto / Tesla Model 2: va fi „cool si frumoasa, dar si pragmatica”, potrivit lui Elon Musk

Dupa ce s-a declarat ingrijorat de profitabilitatea Cybertruck, Elon Musk si-a linistit investitorii. Cum a facut asta? Seful Tesla le-a promis acestora ca urmatoarea generatie de vehicule electrice ale marcii va fi „mult mai conventionala” si, prin urmare, mai profitabila.

Tesla Model 2: un vehicul conventional?

Cand Musk vorbeste despre viitor, se gandeste in special la Tesla Model 2, un model promis sa coste sub 25.000 de euro si care ar trebui sa fie mult mai usor de construit. Potrivit sefului Tesla, Model 2 va fi „cool si frumos, dar si pragmatic”. Un model mai putin ambitios decat Cybertruck, asta este evident. Conferinta privind rezultatele trimestriale a fost o ocazie pentru investitori sa-l intrebe pe Musk despre lansarea iminenta a pick-up-ului electric. Acestia sunt nerabdatori, iar Elon Musk a jucat cartea transparentei.

Miliardarul este constient de dificultatile majore pe care le implica productia Cybertruck-ului. El spune chiar ca, in ciuda faptului ca este un produs excelent, „din punct de vedere financiar, va trece cel putin un an, daca nu 18 luni pana cand va avea o contributie semnificativa la fluxul de numerar”. Elon Musk ramane insa increzator. El crede ca profitabilitatea marcii nu depinde doar de acest model. In special, mizeaza pe sosirea iminenta a modelului Tesla Model 2, un model mai conventional si mult mai ieftin de produs.

O metoda de productie revolutionara

Pe aceasta tema, el explica faptul ca „pe modelul nostru mic, facem tot ce putem pentru a simplifica fiecare detaliu. Aceasta noua generatie ar trebui sa atinga o rata de productie pe minut fara precedent in industria auto”. O performanta posibila datorita unui proces de productie revolutionar. Marca americana a declarat ca este capabila sa fabrice structura acestui viitor vehicul dintr-o singura bucata. O performanta chiar mai impresionanta decat cea a modelului Y.

Tesla a dus Giga Press la un alt nivel. In curand, acestea vor fi capabile sa exercite o presiune de strangere de 16.000 de tone. Ca titlu de comparatie, structura unei masini „conventionale” este alcatuita, in general, din 400 de piese. Cu Model 2, Tesla ar putea fi aproape de obiectivul sau final: sa produca zeci de milioane de modele la un pret imbatabil, obtinand in acelasi timp profit. Totusi, Elon Musk este realist, subliniind ca acest model „nu este conceput pentru a va uimi si incanta”. Ci mai degraaba acesta este conceput pentru „a va duce de la A la B”. Va fi in continuare frumos, dar conventional”. Intrebat despre calendarul pentru aceasta noua generatie de vehicule electrice, Elon Musk a declarat ca producatorul nu isi permite sa ofere mai multe informatii.

Modelul 2 va fi probabil fabricat la o noua uzina din Mexico City. In autobiografia sa despre Elon Musk, Walter Isaacson a afirmat ca productia Modelului 2 ar putea avea loc in Austin.

Elon Musk este ingrijorat de situatia economica globala

Referitor la fabrica din Mexic, seful Tesla a explicat ca „pregatim terenul pentru a incepe constructia, dar suntem lucizi si vrem sa ne facem o idee despre cum evolueaza economia globala inainte de a merge cu toata viteza cu fabrica din Mexic”. Musk s-a declarat ingrijorat de ratele ridicate ale dobanzilor din prezent. El considera ca „daca ratele raman ridicate sau cresc in continuare, va fi din ce in ce mai greu pentru oameni sa cumpere masini”.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *