carvertical VIN

5 cele mai memorabile momente din istoria Formulei 1

img
Home / Stiri si noutati auto / 5 cele mai memorabile momente din istoria Formulei 1
/
/
335 Views

Joci la pariuri sportive pe Formula 1? Acest tip de curse este poate cel mai popular deoarece mașinile ating cele mai mari viteze, obțin cele mai rapide ture și atrage cele mai puternice echipe din motorsport. Nimic nu merge mai repede pe un circuit de curse decât o mașină de Formula 1. De la fondarea sa în 1950, această întrecere de automobilism a generat multe momente memorabile; le poți descoperi pe unele citind mai departe.

  1. Fangio la Germany Grand Prix în 1957

Aceasta este poate cea mai incredibilă cursă a tuturor timpurilor, încheiată de cel mai bun pilot de F1 din istorie, pe cel mai dificil circuit. Principalii săi adversari erau Mike Hawthorn cu Lancia-Ferrari D50 și Peter Collins în Maserati 250F. Fangio era pe primul loc când oprirea lui la pit din turul 12 a mers prost și l-a împins pe locul 3, cu peste 30 de secunde în urmă. Însă Fangio a reușit să recupereze timpul pierdut și să câștige ultima sa victorie de Grand Prix.

  1. Senna la Monaco Grand Prix în 1998

Ayrton Senna a obținut șase victorii Monaco F1, inclusiv cinci victorii consecutive din 1989 până în 1993. Din zece starturi, a terminat pe podium de opt ori. Victoria în campionat a lui Senna în 1987 a fost și prima dată când o mașină de F1 a câștigat un Grand Prix folosind suspensie activă.

Senna și-a făcut debutul în Monaco în 1984, când majoritatea fanilor F1 habar nu aveau cine este. Cu toate acestea, până în 1988, Ayrton Senna s-a impus ca unul dintre cele mai mari nume din Formula 1. Turul său spectaculos de pole-position la Marele Premiu de la Monaco din 1988 a rămas în istoria F1.

  1. Lauda la German Grand Prix în 1976

Niki Lauda a trecut prin cel mai rău coșmar al tuturor, și anume a fost ars de viu. În urma unui accident îngrozitor la Marele Premiu al Germaniei din 1976, Lauda a rămas prins în mașina lui în flăcări. El nu ar fi supraviețuit dacă nu ar fi fost curajul incredibil al colegilor săi Arturo Merzario, Guy Edwards, Harald Ertl și Brett Lunger, care a fost și el implicat în accident.

  1. Massa – Brazilian Grand Prix în 2008

Felipe Massa a crezut că a câștigat Marele Premiu al Braziliei în 2008, când a trecut linia de sosire. Cu toate acestea Hamilton i-a suflat titlul după ce l-a depășit pe Timo Glock în ultimul moment. Pilotul britanic a reușit până la urmă să-și asigure dramatic câștigul la campionatul mondial la finalul unei curse marcate de ploaie și controverse. Controverse care continuă și astăzi, la un deceniu și jumătate distanță.

  1. Schumacher la Australian Grand Prix în 1994

Pe Damon Hill și Michael Schumacher îi despărțeau doar un punct înainte de runda finală a sezonului 1994 de F1. În ultima cursă, Schumacher a pierdut controlul asupra vehiculului său Benetton în timp ce conducea turul 36, izbindu-se de perete.

Hill a urcat din spate pe locul doi, crezând că aceasta era singura lui șansă de a-l depăși pe germanul care încetinește și neobservând că mașina lui Schumacher a fost avariată. Ceea ce s-a întâmplat în continuare este înregistrat în istorie: Schumacher s-a întors, iar vehiculele de la Williams și Benetton s-au ciocnit.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *