carvertical VIN

Dunlop Pininfarina

img
Home / Stiri si noutati auto / Dunlop Pininfarina

Dunlop Pininfarina
Anvelopa inovativa de la Dunlop completeaza stilizatul automobil concept 2uettottanta  de la Pininfarina
PREMIERA MONDIALA: Consum mai mic de combustibil si placere mai mare la rulare, gratie anvelopei aerodinamice Dunlop
Bucuresti, 3 martie 2010 – Dunlop expune tehnologiile viitoarelor anvelope la Geneva Motor Show 2010: o anvelopa aerodinamica, inovativa, aflata în stadiul de concept. Cu un profil stilat, realizat de Pininfarina, si cu ultimele tehnologii Dunlop pentru anvelopele de tip motorsport, anvelopa concept de la Dunlop asigurã, pe lângã placerea la rulare, si protectia mediului înconjurãtor. Profilul aerodinamic al anvelopei asigura o manevrabilitate mai buna si o retentie mai mica a aerului pentru un consum de energie mai scazut, în timp ce canelurile hidrodinamice asigura o dispersie a apei semnificativ îmbunatatita. Anvelopa concept de la Dunlop va completa distinsul automobil Pininfarina 2uettottanta, o viziune inovativa a unei teme extrem de prezente în traditia Pininfarina: Alfa Romeo Spider.
Forma aerodinamica si profilul benzii de rulare reduc retentia de aer cu 4 procente.
Forma aerodinamica si neteda a anvelopei concept de la Dunlop a fost dezvoltata special de inginerii Dunlop pentru a reduce retentia de aer cu aproape 4 procente. Atât profilul benzii de rulare cât si partea superioarã a flancului au fost proiectate pentru a îmbunatati evacuarea aerului de-a lungul suprafetei anvelopei. 
Retentia de aer reprezinta pâna la 70 de procente din consumul de energie al unui autoturism. Reducerea retentiei de aer în anvelopa conduce la o rezistenta mai micã la rulare si, astfel, la un consum de combustibil mai scazut. “În afara oraselor, acest beneficiu aerodinamic poate fi semnificativ,” a subliniat Frederic Schilling, Dunlop Brand Director pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. “Acest lucru poate asigura o reducere de pâna la 3 procente a consumului de carburant.”
Profilul benzii de rulare
Anvelopa concept de la Dunlop este caracterizata de un profil al benzii de rulare cu caneluri mai mici si mai drepte, care micsoreaza suprafata de circulare a aerului si optimizeaza eliminarea acestuia. 
Flancul
Zona de impact a flancului anvelopei a fost îmbunatatita din punct de vedere aerodinamic. Acesta este caracterizat acum de un design liber si de o zona fara gravari pentru eliminarea optimizata a aerului.
Canelura hidrodinamica centrala asigura performante îmbunatatite de hidroplanare.
Anvelopa concept de la Dunlop este, de asemenea, caracterizata de un design absolut nou al canelurii centrale. Canelurile de pe anvelopele de productie standard sunt de obicei mai degraba angulare, ceea ce poate da nastere la turbulente si, astfel, la acvaplanare. Canelurile de pe anvelopa concept Dunlop au fost proiectate cu principalul scop de a fi pe cât de hidrodinamice posibil. Acestea asigurã o dispersie a apei semnificativ îmbunatatita fata de canelurile standard si o rezistenta mai mare la acvaplanare.
“Dunlop colaboreaza adesea cu Pininfarina la proiecte inovative de automobile si la dezvoltarea unor profiluri de anvelope exclusive precum noua anvelopa Dunlop SP QuattroMaxx pentru SUV-uri,” a mai spus Schilling. “Împreuna ne concentram sa împingem granitele tehnologiilor si design-urilor  noastre dincolo de limite. În acest proces, descoperim sinergii si posibilitati de a dezvolta produse extrem de inovative.“
“Anvelopa Dunlop, special proiectata pentru 2uettottanta, sporeste personalitatea si puterea masinii,” a adaugat Lowie Vermeersch, Design Director Pininfarina. “Ea demonstreaza grafici consistente cu design-ul acestui concept car si prezinta caracteristici aerodinamice îmbunãtãtite de un flanc foarte neted. Urmând proiectului SP QuattroMaxx, aceasta noua anvelopa certifica în continuare modul în care tehnologia si stilul pot, împreuna, sa aduca solutii inovative pentru reducerea consumului de energie si pentru mentinerea unei excelente aderente la carosabil.”
 
 
 
 

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *