Conform codului rutier, ordinea respectarii semnalelor pe drumurile publice este urmatoarea: semnalele politistului, semafoarele, indicatoarele montate in intersectii. Acest lucru inseamna ca atunci cand este un politist in intersectie, se vor respecta semnalele acestuia, chiar si in cazul in care semafoarele sunt in functiune.
De aceea, este foarte importanta cunoasterea in detaliu a semnalelor politistului, iar sectiunea intrebari si raspunsuri din categoria „semnalele politistului” oferita de odat.ro pune soferii in tema cu situatii specifice din trafic, atunci cand acesta este ghidat de un agent de politie rutiera.
Dintre situatiile prezentate in aceasta sectiune fac parte pozitia bratelor politistului si semnificatia acestora, semnale date din autovehiculul politiei, ce tipuri de semnalizare au prioritate, cand este obligatorie oprirea autovehiculului.
- Cui va permite trecerea politistul din intersectie?
- Care vehicule pot trece printr-o intersectie in care intilnesc un agent de circulatie cu bratul ridicat vertical?
- Care dintre vehiculele ajunse in intersectia alaturata vor opri la semnalul agentului de circulatie?
- Care din autovehiculele ajunse in intersectia alaturata isi poate continua deplasarea si de ce?
- Semnalul agentului de circulatie din imaginea alaturata va obliga:
- Ce obligatii are conducatorul autoturismului galben care doreste sa vireze spre dreapta in intersectia din imaginea alaturata?
- Bratul drept ridicat vertical al politistului rutier, aflat intr-o intersectie, reprezinta "Atentie! Oprire!":
- Intr-o intersectie dirijata prin semafoare, observati un agent de circulatie care va face semn prin rotirea vioaie a bratului. Cum veti proceda?
- Pe sectorul de drum pe care circulati, intalniti un politist orientat cu fata catre dvs. si bratul stang intins orizontal. La cati metri veti opri in fata lui?
- Care din urmatoarele categorii de vehicule pot circula prin intersectie la semnalul de oprire al politistului rutier :
- Circulati in zona de actiune a indicatorului "Oprirea interzisa" si un agent de politie va face semn regulamentar de oprire. Cum veti proceda?
- Balansarea in plan vertical a unei lumini rosii pe timp de noapte de catre un politist rutier, inseamna "Oprire" :
- Pe timpul noptii, semnalul facut de agentul de circulatie din imaginea alaturata, inseamna "Oprire" pentru conducatorii de vehicule si pietonii:
- Semnalul agentului de circulatie din imaginea alaturata va obliga:
- Cum trebuie sa procedeze conducatorul de autovehicul atunci cand, intr-o intersectie, intalneste un politist orientat cu fata spre el, care ii face semn sa-si continue deplasarea?
- Semnalul politistului rutier aflat intr-un autovehicul al politiei, efectuat cu bratul, cu sau fara baston reflectorizant, scos pe partea laterala dreapta a vehiculului, semnifica:
- Rotirea vioaie a bratului politistului semnifica:
- Ce semnifica semnalul politistului rutier aflat intr-o intersectie, cu bratul stang intins orizontal:
- Semnalele date dintr-un autovehicul al politiei, care insoteste o coloana oficiala, prin folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonora si luminoasa, obliga la:
- Cum procedati la semnalul politistului cu bratul ridicat vertical?
- Bratele intinse orizontal, ale politistului care dirijeaza circulatia, semnifica:
- Ce semnifica semnalul politistului aflat intr-o intersectie, cu bratul drept intins orizontal?
- Cum procedati daca, intr-o intersectie, politistul este orientat cu spatele catre dvs. si cu bratul stang intins orizontal?
- Scoaterea pe partea laterala din dreapta, a bastonului reflectorizant de catre politistul care insoteste o coloana oficiala de autovehicule obliga conducatorii:
- La semnalul politistului avand bratul stang intins orizontal, orientat cu fata catre autovehiculul care se apropie, conducatorul auto trebuie:
- Bratul stang, intins orizontal, al politistului semnifica oprire pentru:
- Cand politistul se afla cu spatele la autovehiculul care se apropie si cu bratul stang intins orizontal, conducatorul acestuia trebuie:
- Conducatorii de vehicule trebuie sa respecte regulile de circulatie, generale si particulare, in urmatoarea ordine:
- Ce semnificatie are, dupa coborarea bratelor, pozitia corpului unui politist care dirijeaza circulatia, pentru participantii la trafic care circula din fata si spatele sau?
- Bratul drept, intins orizontal, al politistului indica "Oprire" pentru:
- In situatia in care politistul se afla cu fata la un autovehicul care se apropie, avand bratul drept intins orizontal, conducatorul auto trebuie:
- Sunteti obligat sa opriti autovehiculul pe care il conduceti:
- La semnalul politistului situat intr-o intersectie, cu bratul ridicat vertical, aveti obligatia:
- Cum procedezi atunci cand, deplasandu-te cu autovehiculul pe un drum public, intalnesti un agent de circulatie orientat cu spatele catre tine si cu bratele intinse orizontal?
- Cum procedati daca, intr-o intersectie, politistul este orientat cu spatele catre dumneavoastra si cu bratul stang intins orizontal?
- Cand politistul se afla cu fata la motocicleta care se apropie si cu bratul drept intins orizontal, conducatorul acesteia trebuie:
- Bratul drept, intins orizontal, al politistului indica “Oprire” pentru:
- Daca politistul se afla in intersectie cu fata catre conducatorul motocicletei si ii adreseaza acestuia un alt semnal decat pozitia sa, care inseamna “Oprire”, conducatorul trebuie:
- Cum procedati in situatia in care semnalul rosu al semaforului este in functiune, iar politistul va adreseaza semnalul de a trece?
- Rotirea vioaie a bratului politistului semnifica:
- Semnalul politistului nu permite trecerea prin intersectie:
- Scoaterea pe partea laterala a bastonului de catre politistul care insoteste o coloana de autovehicule obliga conducatorul:
- Cum trebuie sa procedeze conducatorul auto in situatia prezentata in imagine?
- Care dintre vehicule trebuie sa opreasca la semnalul politistului?
- Politistul nu permite trecerea:
- Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de:
- Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de:
- Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de:
- Cum trebuie sa procedeze conducatorul unui autovehicul, cand politistul rutier se afla cu spatele si cu bratul stang intins orizontal?
- Politistul rutier se afla in intersectie cu fata catre conducatorul autovehiculului si ii adreseaza acestuia un alt semnal decat pozitia sa, care inseamna "oprire". Cum trebuie sa procedeze acesta?
- Ce tipuri de semnalizare vor fi respectate cu prioritate?
- Semnalele date printr-un autovehicul al politiei, care insoteste o coloana oficiala de vehicule, prin folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonora si luminoasa va obliga la:
- Ce semnifica bratul stang, intins orizontal, al politistului?
- Semnalele politistului aflat intr-o intersectie, cu bratul drept intins orizontal, semnifica:
- Pozitia politistului din imagine semnifica:
- Care dintre autovehicule au dreptul sa intre in intersectie?
- Ce comportament este corect in situatia prezentata, daca sunteti la volanul autoturismului verde?
- Semnalul politistului indica:
- La semnalul politistului trebuie sa opreasca:
- Cui va permite trecerea politistul din intersectie?
- Conducatorul autocamionului poate patrunde in intersectie?
- Ce semnifica semnalul politistului rutier, aflat intr-un autovehicul al politiei, efectuat cu bratul, cu sau fara baston reflectorizant, scos pe partea laterala dreapta a vehiculului?
- Ce obligatii aveti daca intalniti un vehicul cu semnalele speciale de avertizare luminoasa de culoare albastra in functiune?
- Cum procedati in situatia in care semnalul rosu al semaforului este in functiune, iar agentul de politie rutiera va adreseaza semnalul de trecere?
- Cum trebuie sa procedati atunci cand intr-o intersectie intalniti un politist orientat cu fata si care va face semn sa va continuati deplasarea?
- Ce semnifica rotirea vioaie a bratului politistului?
- Bastonul alb, ridicat de un pieton care traverseaza strada printr-un loc nesemnalizat si nemarcat, va obliga:
- Aveti obligatia de a opri imediat autovehiculul la semnalele adresate de:
Intrebari si raspunsuri DRPCIV din alte categorii