Xiaomi va dezvalui prototipul masinii sale electrice in august 2022

img
Home / Stiri si noutati auto / Xiaomi va dezvalui prototipul masinii sale electrice in august 2022
/
15 Views

Gigantul chinez Xiaomi se pregateste sa dezvaluie un prototip al primei sale masini electrice in august anul viitor. Productia va incepe in 2024.

Anul trecut, Xiaomi a anuntat crearea unei noi subsidiare specializata in automobile, cu o investitie initiala de peste 1,3 miliarde de euro, urmata de peste 10 miliarde de euro in urmatorii zece ani.

Noua companie, numita Xiaomi Auto Co Ltd., a semnat apoi un acord in noiembrie 2021 cu regiunea Beijing, pentru construirea sediului sau si a primei fabrici, care va avea o capacitate anuala de productie de 300.000 de vehicule.

Xiaomi: productie in 2024

In timp ce asteptam sa aflam mai multe, primele masini electrice produse de fabrica de masini Xiaomi ar trebui sa iasa din linie in 2024.
Potrivit ultimelor zvonuri, designul primei masini electrice a Xiaomi ar urma sa fie realizat in colaborare cu echipele HVST Automobile Design. Acest studio din Shanghai se afla si in spatele designului conceptului WM Motor Maven.

Xiaomi: un prim prototip dezvaluit curand

Conform celor mai recente informatii transmise de site-ul chinez Sina Tech, un prim prototip de masina electrica semnat Xiaomi va fi prezentat publicului in august 2022.

Pana in prezent, nu stim inca daca acest model va fi un simplu concept car sau va anunta deja sosirea primei masini electrice de productie a Xiaomi. Oricum, firma chineza nu ar trebui sa mai intarzie sa efectueze primele teste ale prototipurilor sale, fie in tunelul de vant, pe circuit, fie pe sosea, fara a uita de celebrele teste de iarna in conditii climatice extreme.

Xiaomi: patru modele care vor aparea

Cresterea productiei la fabrica Xiaomi din Beijing se va desfasura in doua etape, initial cu o capacitate de productie de 150.000 de vehicule pe an.

Echipele de cercetare si dezvoltare auto ale Xiaomi sunt in crestere, cu peste 1.000 de angajati deja in martie. Noi profile, dedicate in principal sistemelor electronice de bord si tehnologiilor de conducere autonoma, ar trebui sa se alature in curand in randurile companiei chineze.

Masina Xiaomi foloseste un senzor LiDAR

Dupa cum se poate vedea pe plafonul masinii, aceasta foloseste un senzor LiDAR pentru conducerea sa automatizata, un sistem mult mai putin discret decat Tesla Vision, avand 8 camere la 360 de grade din jurul vehiculelor lui Elon Musk. Miliardarul a fost insa mereu impotriva acestui sistem, deoarece il considera scump si inutil. Ne imaginam ca acest senzor LiDAR ar trebui sa fie echipat direct in masina pe versiunea finala.

Masina Xiaomi arata in mod suspect ca o masina electrica chinezeasca, Han EV de la producatorul auto BYD. Acest sedan electric ofera o autonomie de aproximativ 400 pana la 500 km, iar BYD vorbeste despre 0 pana la 100 in 3,9 secunde. Un purtator de cuvant al producatorului a confirmat rapid ca nu este prototipul lor. „ Este doar pentru testele noastre de tehnologie de conducere autonoma. Acesta nu este vehiculul nostru electric ”.

In trecut, Xiaomi a dezvaluit deja pretul viitoarei sale masini electrice. Producatorul planuieste sa vanda masina la un pret intre 100.000 si 300.000 de yuani, sau intre 14.500 si 44.000 de euro. Prin urmare, ar fi unul dintre cele mai accesibile sedanuri electrice de pe piata.

 

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *