Volkswagen Golf 8 se prezinta in mod oficial

img
Home / Stiri si noutati auto / Volkswagen Golf 8 se prezinta in mod oficial

Recent, Volkswagen a prezentat la Wolfsburg noua generatie a best-seller-ului Golf. Noul Golf 8 beneficiaza de un update tehnic masiv si ofera o gama de motorizare extrem de interesanta. Cel mai vandut model european a primit azi o noua generatie. Volkswagen Golf a ajuns la cea de-a opta iterare si a fost prezentat in mod oficial in cadrul unui eveniment organizat de catre constructor la Wolfsburg. Odata cu numeroasele modificari estetice care au loc in special la zona frontala, posterioara si interior, Golf se poate mandri cu faptul ca s-a reinnoit in special la capitolul motorizari si tehnologie.

Printre numeroasele noutati tehnice de notat este prezenta a doua noi motorizari TDI, dezvoltate de la zero de Volkswagen pe care acesta le denumeste « unele din cele mai curate motoare pe combustie din cate exista », doua versiuni hybride plug-in si o serie de versiuni mild hibrid bazate pe gama de motorizari TSI.

Motorizari si variante de propulsie. Noul VW Golf urmeaza sa fie disponibil la momentul lansarii in numai putin de cinci versiuni de motorizare si anume diesel, benzina, mild hybrid, plug-in hybrid si gaz natural insa aceasta ultima varianta doar pe unele piete.

Puterile oferite de noua familie Golf dupa lansarea tuturor variantelor se vor situa intre 90 CP si 300 CP. Motoarele pe benzina vor fi exclusiv versiuni turbo, TSI si vor fi oferite in variantele 1.0 TSI cu 90 sau 110 CP si 1.5 TSI (cu 130 sau 150CP). In gama Golf 8 vor exista si motoare 2.0 TSI pe versiunile Gti, GTI TCR si R care urmeaza sa fie prezentate in viitorul apropiat.

Motoarele diesel urmeaza sa fie dezvoltate de la zero special pentru cea de-a opta generatie Golf. Acestea sunt un 2.0 TDI de 110 CP si un 2.0 TDI de 150 CP. Transmisie manuala standard, transmisie DSG optional. Sistemul de tractiune integrala 4Motion este disponibil optional pe versiunea de 150 CP.

Ambele motoare diesel vor oferi un sistem nou de reducere a oxizilor de azot cu ajutorul injectiei AdBlue, eficienta fiind cu „pana la 80% mai mare decat pe modelul anterior”. Conform Volkswagen, noile motoare diesel dezvoltate de constructorul german devin astfel, dupa cum spuneam mai sus, „printre cele mai curate motoare pe combustie din lume”.

Mai tarziu putin, Volkswagen va oferi un TDI mai puternic pe versiunea GTD. Versiunea GTE este cea care se va evidentia in gama Golf, la fel ca pana acum, printr-o serie de elemente estetice specifice. Acestea includ o semnatura luminoasa diferita la nivelul blocurilor optice frontale (o bagheta iluminata care uneste farurile pe deasupra grilei), spoilere diferite de cele ale celorlalte versiuni, etriere rosii, jante de 17 inch dedicate acestei versiuni, difuzor posterior de aer si aripi usor evazate.

Noul Golf 8 va renunta la vechile denumiri ale echiparilor Volkswagen (Trendline, Comfortline si Highline) in favoarea nivelurilor de echipare Golf, Life si Style. Va exista, de asemenea o versiune cu caracter sportiv denumita R-Line.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *