Vizita medicala este obligatorie la reinnoirea permisului

img
Home / Noul cod rutier - DRPCIV / Vizita medicala este obligatorie la reinnoirea permisului
/
308 Views

Anul 2013 a adus cu sine o schimbare importanta in Codul Rutier: daca pana in momentul respectiv nu era necesara o vizita medicala la reinnoirea permisului, incepand cu acest an, toti soferii care au dorit schimbarea permisului au trebuit sa treaca mai intai de o vizita medicala, modificarea respectiva fiind valabila chiar si in ziua de astazi.

O alta modificare a Codului Rutier a fost aceea in care se specifica faptul ca cei care conduc mopede si scutere trebuie sa aiba permis de conducere pentru categoria lor, dar numai daca nu au deja permis auto pentru alte categorii de vehicule, caz in care actul nu mai este obligatoriu. Legea care reglementeaza aceste aspecte este legea nr. 203/2012, care a fost adaugate unei Ordonante de Urgenta mai vechi, anume OUG nr.195/2002.

Necesitatea efectuarii unei vizite medicale inainte de a reinnoi permisul auto se aplica tuturor categoriilor, inclusiv pentru clasa AM. Varsta minima de obtinere a permisului de conducere pentru categoria de vehicule AM (vehicul cu 2-3 roti, care nu depaseste 45 km/h si nu are o masa mai mare de 350 de kg), iar permisul aferent are o valabilitate de 10 ani si nu de 5, asa cum era pana la momentul respectiv.

Ai intampinat vreodata probleme la innoirea permisului de conducere? Comenteaza mai jos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *