TruCam – aparatul radar tip pistol este acum in dotarea Politiei Rutiere

img
Home / Stiri despre permisul auto / TruCam – aparatul radar tip pistol este acum in dotarea Politiei Rutiere
/
3812 Views

Noul model de aparat radar tip pistol a fost testat la sfarsit de septembrie pe DN17 intr-o zona cunoscuta pentru potentialul crescut de accidente rutiere, la iesirea din municipiul Suceava catre Gura Humorului. Rezultatele au fost impresionante, in doar 30 de minute politistii reusind sa prinda peste 11 soferi circuland cu mult peste limita de viteza de 30 km/h admisa in zona.

Noile radare TruCam

Aparatul achizitionat de politia rutiera anul acesta este un model TruCAM de pistol radar usor si compact, perfect pentru masurarea vitezei, dotat cu camera foto de mare rezolutie ce poate fi utilizata pana la maxim 1200 metri distanta. Datorita sistemului antibruiere, noul radar nu poate fi detectat. Acest model de radar produs in SUA si folosit in momentul actual in peste 51 de tari din intreaga lume este performant indiferent de locatie sau de densitatea traficului, putand fi folosit chiar si pe timp de noapte.

radar tip pistolProducatorii sustin ca radarul nu poate fi detectat si este echipat cu un sistem antibruiere pentru a descuraja incercarile soferilor de a pacali vigilenta politiei rutiere.

Aparatul este ceva nou, de ultima generatie si este foarte greu de contestat. […] Este foarte usor de utilizat, se fac economii la carburant si se poate folosi fara autospeciala radar” declara seful serviciului rutier Suceava.

In momentul actual politia rutiera a achizitionat doar 10 astfel de pistoale radar, pretul unei unitati fiind de 10.000 de euro.

Radarul care nu poate fi pacalit?

Purtatorii de cuvant ai politiei rutiere motiveaza investitia in noile modele de pistoale radar cu argumentul ca acestea nu pot fi pacalite. Pentru a o demonstra, au scos radarul la testat pe drumul Bucuresti – Ploiesti, in dreptul pasarelei complexului comercial Prisma.

Cu toate ca nici o contestatie impotriva acestor tip de sisteme nu a avut castig de cauza in instanta, exista voci care sustin ca radarul poate fi totusi pacalit cu diverse sisteme concepute pentru a bruia raza laser. Masinile echipate cu astfel de sisteme vor fi inregistrate de catre aparat drept circuland cu 0 (zero) kilometri la ora, cel putin conform producatorilor sistemelor de bruiaj.

Pe de alta parte, chiar daca aceste aparate venite tot din Statele Unite functioneaza cu adevarat, pretul lor porneste de la cateva sute de euro si poate ajunge pana la 1000 de euro, de cateva ori pretul amenzii pentru depasirea limitei de viteza care in prezent se ridica la 600 lei.

Cea mai buna modalitate de a „pacali” acest radar este in continuare circulatia regulamentara.

Tu ce ai auzit despre aceste aparate radar tip pistol? Comenteaza mai jos!

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *