carvertical VIN

Top cele mai sigure masini la testele Euro NCAP

img
Home / Top auto 2024 / Top cele mai sigure masini la testele Euro NCAP
/
/
3673 Views

Testele Euro NCAP realizata anual sunt unul dintre motivele pentru care tot mai mult fabricanti de masini acorda o atentie sporita dotarilor de siguranta ale masinilor.

Cu o scadere de aproape 30% in numarul de accidente rutiere mortale la nivel global, o miscare in directia corecta este clar vizibila, iar progresele continua an de an. Cu toate acestea, rezultatele nu sunt intotdeauna cele asteptate, iar marcile de masini care s-au comportat excelent in anii precedenti nu vor intra neaparat in top cele mai sigure masini daca noile modele de autoturisme nu corespund standardelor deja impuse. Astfel se face ca masini considerate destul de sigure precum Renault si Opel s-au clasat anul acesta pe ultimele locuri cu doar 3 stele la testul de siguranta realizat pentru 7 modele noi de autoturisme.

masini sigure ncap

Suzuki pe de alta parte este surpriza anului, cu 5 stele si rezultate foarte bune la protectia pasagerilor si protectia copiilor din masina.

In mod traditional testele Euro NCAP calculeaza atat siguranta generala a masinii, clasand-o pe un sistem de 0 pana la 5 stele, cat si siguranta pe zone de impact: pasageri, copii in masina, pietoni si eficienta sistemelor de siguranta ale masinii. Astfel se face ca masini care au doar 3 stele la cotarile generale, precum Renault Trafic si Opel Vivaro au rezultate excelente pe una din zonele de impact, respectiv siguranta copiilor din masina.

Top 7 masini sigure testate

1. Suzuki Vitara, cea mai sigura masina testa in 2015, cotata cu 5 stele si 89% la protectia pasagerului, 85% la protectia copiilor, 76% la protectia pietonilor si 75% la eficienta sistemelor de siguranta.

2. Renault Espace, cotat de asemenea cu 5 stele a inregistrat 82% la protectia pasagerilor, 89% la protectia copiilor, 70% la protectia pietonilor si 80% ca eficienta a sistemelor de siguranta, cel mai bun rezultat dintre cele 7 masini

3. Mazda 2, cotata cu 4 stele a inregistrat 86% la pasageri, 78% la copii, 85% la pietoni, cel mai bun rezultat pe acest segment, dar doar 64% la eficienta sistemelor de siguranta.

4. Fiat 500X, cotat cu 4 stele si 86% la protectia pasagerilor, 85% la protectia copiilor, 74% la protectia pietonilor si 64% la eficienta sistemelor de siguranta.

5. Audi TT este cotat de asemenea cu 4 stele si 81% la siguranta pasagerilor, 68% la siguranta copiilor, 82% la siguranta pietonilor si 64% la sisteme de siguranta.

6 si 7 – Ultimele doua masini de pe lista, Renault Trafic si Opel Vivaro au constructii identice si performante identice in ceea ce priveste performanta rutiera, fiind cotate cu 3 stele si 52% la siguranta pasagerilor, 91% la siguranta copiilor, un rezultat excelent, 53% la siguranta pietonilor si 57% la eficienta sistemelor de siguranta.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *