Top 7 cele mai furate masini din Romania

img
Home / Top auto 2019 / Top 7 cele mai furate masini din Romania
/
1513 Views

Daca ar fi intrebati care considera ca sunt masinile care se afla in cel mai mare pericol de a fi furate in Romania, cei mai multi soferi ar raspunde probabil ca este vorba de marcile de masini de lux sau marcile de masini sport, in principiu cele mai scumpe.

Acesta este raspunsul gresit, pentru ca in realitate, conform datelor statistice puse la dispozitie de Politia Rutiera Romana, hotii de masini din Romania au preferinte mult mai putin rafinate, fiind mai usor tentati de Dacii, marca autohtona de masini, decat de orice alte masini straine.

Peste 400 de Dacii furate in anul 2014

Bilantul furturilor de masini pus la dispozitia presei de catre Politia Rutiera la sfarsit de 2014 arata o preferinta clara a hotilor de masini pentru Dacii, indiferent de anul de fabricatie sau de dotari. Este adevarat ca Dacia este in continuare si cea mai raspandita masina din tara cu 1.365.872 de Dacii inregistrate ca fiind inmatriculate in anul 2014.

Astfel, hotii de masini sunt mai tentati de masinile mai usor accesibile, iar datorita faptului ca Daciile se intalnesc pe toate drumurile, acestea sunt si cel mai adesea tinta incercarilor de furt. Prin comparatie cu Dacia, urmatoarele in topul celor mai furate marci de masini, Volkswagen-urile au inregistrat doar 156 de furturi in aceeasi perioada.

cele mai furate masini

Topul preferintelor hotilor de masini din Romania

  • Dacia – 456 de masini declarate furate;
  • Volkswagen – 156 masini declarate furate;
  • Mercedes – 98 de masini furate;
  • BMW – 94  de masini declarate furate;
  • Audi –  73 de masini furate;
  • Opel – 97 de masini declarate furate;
  • Renault – 79 de masini furate.

Din aceste date reiese faptul ca hotii prefera masinile de fabricatie romaneasca urmata de cele germane si cele frantuzesti.

Parcul auto al Romaniei numara la final de 2014 aproape 5 milioane de autoturisme, cele mai multe incadrandu-se in vechime de 6 pana la 10 ani. Cele mai raspandite 10 marci de masini din tara corespund in mare parte cu cele mai furate, exceptie facand marca Mercedes care nu se afla in topul 10 celor mai inmatriculate masini, insa se afla pe locul 4 in topul celor mai furate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *