Top 10 aplicatii pentru smartphone utile oricarui sofer

img
Home / Top auto 2024 / Top 10 aplicatii pentru smartphone utile oricarui sofer

Evolutia tehnologiei telefoanelor mobile transformate rapid in mini computere cu mii de aplicatii disponibile se face simtita inclusiv in lumea automobilistica, cu aplicatii din cele mai diverse si mai utile pentru soferii care conduc mult singuri. Smartphone-ul poate deveni cel mai bun copilot si poate servi in acelasi timp drept mecanic, gps, modalitate de plata pentru taxele de drum si multe altele.

Desi nu este recomandata folosirea telefonului mobil in timpul condusului datorita riscului de accident, acest lucru nu inseamna ca smartphone-ul nu poate deveni un partener de drum de nadejde cu o serie de aplicatii special concepute pentru soferi.

1. Aplicatiile care se asigura ca masina este in stare excelenta de functionare. Car Maintenance & Fuel si Car Maintenance Reminder Lite sunt doua aplicatii extrem de utile pentru soferi care ii ajuta pe acestia sa nu treaca cu vederea necesitatea de verificare a pieselor importante dupa numarul recomandat de kilometri. Car Maintenance Reminder Lite se prezinta sub forma de calendar in care pot fi notate toate lucrarile de intretinere ale masinii, iar Car Maintenance and Fuel prezinta o interfata intuitiva, sub forma de grafic care anunta soferii atunci cand trebuie efectuate anumite operatii de mentenanta.

2. Aplicatia care te ajuta sa reactualizezi documentele automobilului. Auto.ro este o aplicatie care permite diverse plati online, de la rovinieta la RCA si taxa pentru locul de parcare si ofera in acelasi timp o serie de informatii utile precum cele mai apropiate benzinarii, spalatorii, service-uri sau vulcanizari.

3. Aplicatia care iti calculeaza taxa de poluare. Taxa de poluare este calculata cu ajutorul acestei aplicatii care foloseste algoritmul matematic oficial. Utilizatorul trebuie sa introduca manual toate informatiile legate de masina si aplicatia calculeaza automat suma perceputa ca taxa de poluare auto.

4. Aplicatia care nu trebuie sa lipseasca de pe nici un dispozitiv mobil. Este vorba despre Google Maps, aplicatia dezvoltata de cei de la Google care serveste ca GPS si harta rutiera fiind extrem de utila si usor de utilizat datorita interfetei intuitive. O aplicatie de top nu doar extrem de utila, ci si gratuita.

5. Aplicatia care tine locul asistentului personal al soferului. O alta aplicatie extrem de utila este aplicatia Masina mea, care aminteste posesorilor de autoturisme cand urmeaza sa expire diverse perioade contractuale ale autoturismului.

6. Aplicatia care te ajuta sa redescoperi Romania. Aplicatie finantata de Petrom, Redescopera Romania este conceputa pentru a facilitata organizarea listelor cu orase, locuri si obiective turistice din Romania care merita vizitate si toate informatiile utile legate de acestea.

7. Aplicatia care iti calculeaza consumurile. Fuelio este cel mai bun prieten al soferilor pentru care conteaza consumul de carburant. Se poate aplica pentru jurnal de combustibil, costuri si kilometraj. Se pot urmari plinurile, consumul de combustibil, costurile de vehicul, etc

8. Aplicatia care rezerva locul de parcare. Este clar ca in Romania locurile de parcare sunt o problema in mai toate marile orase, iar aplicatia celor de la Vodafone, SMS Parching Romania sau pe scurt TPark este gandita pentru a rezolva aceasta problema. Cu ajutorul acestei aplicatii, soferii pot rezerva un loc de parcare cu plata (tariful aferent se plateste prin telefon) intr-un alt oras, chiar inainte de plecarea la drum.

9. Aplicatia care tine locul camerei de bord. Car Camera este o aplicatie de tip camera de bord disponibila atat in Romania cat si peste hotare care inregistreaza atat traseul parcurs cat si viteza la care autoturismul ruleaza in timpul inregistrarii.

10. Aplicatia care te pazeste de radar. Radare RO este o aplicatie conceputa pentru a oferi soferilor informatii in timp real legate de starea traseului ales, inclusiv drumuri in lucru, drumuri inchise, puncte de control, camere radar, etc.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *