carvertical VIN

Tipuri de soferi in functie de masina pe care o conduc

img
Home / Blog auto / Tipuri de soferi in functie de masina pe care o conduc

Nu exista sofer care sa nu fi facut macar in treacat sau in gluma un comentariu legat de un alt participant la trafic in functie de masina pe care o conduce.

Daca un sofer nu da semnal, sau depaseste pe linie continua, e „normal”, daca acesta se afla la volanul unui BMW, spre exemplu. Tendinta aceasta de a cataloga soferii in functie de masina pe care o conduc este aparent mult mai integrata in mentalitatea soferului de rand decat ar parea la o prima vedere. Modul in care percepem anumite tipuri de soferi este de fapt atat de puternic inradacinat incat s-au realizat si statistici care arata ca intr-adevar, toata lumea crede ca soferii de BMW asculta, cel mai probabil, manele in spatele geamurilor fumurii ale masinii.

tipuri de soferi auto

Studiul realizat la Brasov, un studiu mai degraba reprezentativ decat static, se bazeaza pe opiniile unei serii de 32 de profesori de legislatie si instructori auto, impreuna cu elevii acestora, in total 108 respondenti.

Din rezultate se confirma ceea ce auzim adesea in trafic, fie in propria minte, fie din comentariile altora. Soferul este invariabil judecat in functie de tipul de masina pe care il conduce, iar fenomenul este la fel de raspandit ca si expresia „femeia la volan„.

Conducatorii de BMW sufera cel mai mult la aceasta categorie, opinia generala fiind ca acestia sunt vitezomani, agresivi, smecherasi si cu gusturi dubioase in ceea ce priveste muzica.

Despre Dacii, atat instructorii si profesorii de legislatie cat si cursantii se pun de acord ca este masina romanului sarac, modest si sunt conduse de cele mai multe ori de pensionari.

Fiatul este perceput de asemenea ca o masina de persoana cu venituri modeste, condusa de obicei de familisti, oameni normali si calmi in trafic. Cu siguranta nu a auzit nimeni expresia „Pai da, e smecher, are Fiat„.

Marca Audi este corelata cu soferii oameni de afaceri, eleganti, dar de multe ori increzuti si infumurati.

Nu in ultimul rand, Volkswagen-ul este masina care a reusit sa stranga cele mai multe opinii contradictorii, pe de o parte instructorii si profesorii auto considera ca aceasta este masina unui familist echilibrat, bun cunoscator al domeniului auto, pe de cealalta cursantii cred ca Volkswagen-urile sunt conduse de smecherasi vitezomani, insa nu la nivelul celor de la volanul BMW-urilor.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *