carvertical VIN

Ti-ai gasit masina zgariata in locul de parcare? Afla cum poti actiona in justitie

img
Home / Stiri despre permisul auto / Ti-ai gasit masina zgariata in locul de parcare? Afla cum poti actiona in justitie
/
/
3699 Views

Problema locurilor de parcare este una cu care se confrunta soferii din toata tara, dar in special bucurestenii. In Capitala, lipsa locurilor de parcare duce adesea la altercatii, iar unele dintre aceste rezulta in daune materiale considerabile si chiar violenta fizica. Simtul de proprietate asupra locului de parcare (de multe ori neplatit) degenereaza uneori chiar si atunci cand intre cei doi soferi nu are loc o confruntare fata in fata – cel care a parcat se poate trezi cu stergatoarele ridicate, oglinzile rabatate sau chiar sparte si zgarieturi adanci in caroseria masinii.

Lipsa locurilor de parcare impinge soferii din marile orase ale tarii sa riste parcand in zone necunoscute. Nu de putine ori, aceasta actiune absolut normala are consecinte neplacute. Soferii care isi gasesc masina zgariata sau in orice fel deteriorata in parcare pot apela la politia rutiera si mai apoi pot actiona in instanta pentru a obtine despagubiri.

masina zgariata

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei a declarat pe acest subiect ca distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de nefolosinta a unui bun se pedepseste fie cu inchisoarea fie prin amendarea faptasului. Pentru a putea actiona in acest mod este nevoie ca persoana pagubita sa depuna o plangere.

De asemenea este important de mentionat ca locurile concesionate de la primarie trebuie marcate corespunzator cu numarul de inmatriculare al masinii.

In cazul in care nu exista locuri de parcare disponibile si soferii sunt obligati fie sa parcheze pe un loc concesionat fie sa blocheze o alta masina, se recomanda practica lasarii unui biletel in parbriz, cu numarul la care soferul poate fi contactat pentru a muta masina.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *