Test-drive cu Hyundai I20 Active

img
Home / Drive test la toate modelele de masini / Test-drive cu Hyundai I20 Active

Hyundai a accesat gama crossover-elor pentru oras cu noul model I20 Active. De fapt acest model este varianta imbunatatita cu elemente noi pe partea de design interior si exterior a modelului Hyundai I20.

Asa cum ne-au obisnuit pana acum coreenii, la exterior modelul I20 are un aspect modern, lumini de zi cu led, stopuri estetice si o garda putin mai inalta.

La interior surprinde placut placut prin faptul ca a disparut plasticul de culoare gri si a aparut o combinatie de bej si negru pe bord si pe tapiterie. Culorile pentru care inginerii si designerii au optat pentru acest model se asorteaza perfect atat in interior cat si la exterior. Atat finisarile cat si ergonomia sunt de calitate. Printre dotarile acestui model se mai regasesc si un sistem audio pozitionat sus, climatizare, spatii de depozitare, bluetooth, mufe usb si aux, iar in consola este instalata o priza de 12 volti pozitionata langa bricheta. Schimbatorul de viteze si volanul sunt din piele, iar acesta din urma este multifunctional si include un buton pentru sistemul de comanda vocala.

Avand in vedere ca este o masina mica, inginerii coreeni nu au fost zgarciti in ceea ce priveste domeniul dotarilor. Asistenta la pornirea din rampa, luminile automate, cele 6 airbag-uri si oglinzile pliabile electric cu semnalizatoare integrate sunt doar o parte din optiunile cu care coreenii au inzestrat acest crossover de oras.

Cu un motor de 1 litru pe benzina cu turbina si un consum de aproape 5 litri/100km, Hyundai I20 Active reuseste in mai putin de 11 secunde sa ajunga la 100km/ora si o viteza maxima de 176km/ora. Desi producatorii au anuntat un consum relativ mic, in realitate la un mers mai antrenant, consumul real este ceva mai ridicat.

Portbagajul nu este cel mai mare plus al modelului Hyundai I20 Active, acesta avand o capacitate de 326 litri, insa, tinand cont de dimensiunile nu tocmai mari putem considera ca are o capacitate generoasa care ii faciliteaza intrarea in zona hatchback-urilor.

Pentru sofer acest model ofera o vizibilitate buna, desi pozitia la bord nu este foarte inalta. Motorul de 1 litru te va face sa crezi ca ai o masina rapida cu peste 100 de cai putere ceea ce este un plus. Un dezavantaj al acestui model este faptul ca la viteze mari apare senzatia de instabilitate in curbele stranse.

In ceea ce priveste concurenta modelul Hyundai I20 Active nu este usor de ignorat fiind reprezentata de catre Dacia Sandero Stepway. In incercarea de a castiga lupta cu concurenta, producatorii coreeni vin cu dotari si tehnologii si totodata cu o calitate a fabricatiei la un nivel mai ridicat.

Dezavantajul principal al modelului Hyundai I20 Active in raport cu concurenta este pretul ridicat si anume 14.000 de euro, tva inclus.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *