carvertical VIN

Tehnologia transformă mașinile în centre de entertainment pe patru roți

img
Home / Stiri si noutati auto / Tehnologia transformă mașinile în centre de entertainment pe patru roți

Viitorul industriei auto se anunță unul promițător și total din altă lume, ceea ce urmează să transforme automobilele în adevărate centre de distracție pe patru roți. Febra autovehiculelor electrice pare că a trecut și acum se dorește introducerea unor elemente noi pe care producătorii nu s-au ferit să le anunțe. Unii dintre ei s-au ținut de promisiune și au reușit să implementeze o tehnologie despre care s-a crezut inițial că este de domeniul imposibilului.

Industria auto, la un alt nivel

Sunt ani de zile în care industria auto vrea să treacă la un alt nivel din toate punctele de vedere și treptat reușește să facă lucrul acesta. Astfel, cu fiecare an scurs a mai apărut câte o inovație, ceea ce a făcut să se ajungă în punctul în care ne aflăm. O mașină nu mai este doar un vehicul cu roți acționat de un motor menit să ne transporte din punct A în punct B. Datorită tehnologiei a devenit un adevărat centru de distracție pe patru roți, iar producătorii nu au de gând să se oprească aici.

Se spune despre Consumer Electronic Show că este cel mai influent eveniment tehnologic din lume. Este locul unde cele mai renumite mărci ale lumii se întâlnesc și aleg parteneri pentru viitoarele lor proiecte. Tot la CES a avut lor un anunț al celor de la Audi care a pus pe jar rivalii lor din industria auto.

Audi transformă mașinile în centre de entertainment mobil

Audi este unul dintre acei producători care au prezentat în premieră concepte inovatoare folosite pentru a transforma mașinile sale în cinematograf mobil și care propune un nou format de divertisment destinat pentru toate gusturile. O mișcare interesantă a făcut-o la ediția din 2019 a Consumer Electronic Show (CES). A prezentat acolo o perspectivă cu totul nouă menită să îi atragă pe clienți să trăiască experiențe de neuitat.

La standul pe care l-a avut în cadrul evenimentului din 2019, Audi a demonstrat cum o simplă plimbare cu mașină se poate transforma într-o adevărată experiență de divertisment digital. Gândește-te că pleci la drum lung și vrei să vezi filmul tău preferat sau doar să joci la pariuri online România, iar acum poți faci lucrurile acestea fără să te mai deplasezi într-un cinematograf sau o sală de pariuri. Totul datorită tehnologiei și a demonstrat lucrul acesta prin prisma conceptelor de pionierat. „Audi Immersive In-Car Entertainment” așa cum este numită noua tehnologie se face responsabilă cu distracție în timpul staționării autovehiculului.

Holoride aduce realitatea virtuală pe drumuri

În luna mai a anului 2022, Holoride a anunțat că sistemul său conceput special pentru realitatea virtuală urmează să își facă debutul pe câteva dintre modelele auto care dispun de sistemul MIB 3. Interesant este că tehnologia de ultimă generație se mulează perfect după mișcările mașinii, respectiv după viraje și opririle avute pe traseu. Unul dintre responsabilii apariției acestei tehnologii este Nils Wolny care a fondat compania Holoride în anul 2018. Proiectul a avut succes imediat și a semnat parteneriate cu Audi, Porsche, Daimler, Ford, dar și cu alte firme colosale din industria media cum sunt Universal Pictures, Discovery Channel și Disney.

Începând cu vara anului 2022, Audi a devenit primul producător care transformă mașină prin implementarea tehnologiei Holoride. Această nouă tehnologie îmbină foarte bine conținutul din realitatea virtuală cu mișcările reale ale automobilului. Așa cum a promis în 2019, producătorul a lucrat intens și oferă posibilitatea ca oamenii din spate să trăiască o experiență unică. Trebuie doar să își pună ochelarii de realitate virtuală și să se uite la filme, să se joace. Elementul principal este adaptarea conținutului virtual la mișcările mașinii și faptul că jocurile se vor mula dacă automobilul va vira. Din luna iunie 2022 modelele compatibile cu sistemul holoride sunt Audi A4, A5, A6, A7, A8, Audi Q5, Q7, Q8, Audi e-tron, Audi e-tron GT Quattro.

Dacă nu credeai vreodată că te vei putea urca într-o mașină și să te simți precum într-un cinema, o casă de pariuri sau într-o sală de jocuri, iată că acum Audi dovedește contrariul.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *