carvertical VIN

Taxa auto a invins birocratia in 2013

img
Home / Calculator taxa auto - timbru de mediu 2023 / Taxa auto a invins birocratia in 2013
/
/
657 Views

Primele zile ale lunii iulie 2013 au adus cu sine o (prima) veste buna pentru soferi: statul roman a decis reducerea procedurilor aferente taxei auto, ceea ce inseamna timp mai putin pierdut la cozi.

Practic, s-a creat o baza de date cu toate datele de identificare ale soferilor si ale masinilor recent inmatriculate, care au intrat sub incidenta timbrului de mediu aferent clasei de vehicule din care fac parte. Baza aceasta de date e controlata de catre mai multe organisme guvernamentale, adica Ministerul Finantelor Publice si de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, de MAI in colaborare cu DRPCIV, precum si de de Ministerul Mediului.

Informatiile inscrise in baza de date cuprind atat numele complet al detinatorului automobilului/elor si codul fiscal de identitate, precum si toate specificatiile tehnice ale autovehiculului/elor (categorie, marca, anul fabricatiei, numarul sasiului, capacitatea cilindrica, informatii de pe cartea de identitate a vehiculului, dotari, rulaj etc).

Astfel, daca pana de curand procesul de inmatriculare era lent sau chiar aproape blocat ca urmare a birocratiei si a cozilor lungi la carei cei ce voiau sa-si inregistreze masina trebuiau sa stea, odata cu acest Ordin, dificultatea inmatricularii masinii a scazut simtitor, fiind acum un proces mult mai rapid.

Ai inmatriculat recent o masina? E intr’adevar mai rapid procesul acum? Comenteaza mai jos!

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *