Specialistii recomanda sa trecem pe la un service auto pentru diagnoza inainte de a pleca in concediu

img
Home / Stiri si noutati auto / Specialistii recomanda sa trecem pe la un service auto pentru diagnoza inainte de a pleca in concediu
/
936 Views

Desi este luna dedicata sarbatorilor de iarna, decembrie constituie si acea perioada a anului in care este imperativ sa aducem masina la un service auto pentru diagnoza inainte de a pleca in concediu. Intrucat multi romani isi vor petrece sarbatorile la munte sau se vor deplasa in alte orase, siguranta primeaza si trebuie desavarsita cu interventii de mecanica, electrica sau tinichingerie auto, in functie de nevoi.

In plus, pentru ca multe defectiuni tehnice sunt „asimptomatice”, putem fi surprinsi sa aflam ca masina necesita reparatii auto de urgenta fara a banui, macar, la ce riscuri ne-ar fi putut supune fiecare drum efectuat.

Amanarea reparatiilor auto va poate periclita concediile

Peste un sfert dintre clientii care se prezinta la un service auto din Bucuresti sustin ca nu au mai efectuat o revizie in ultimele sase luni. Repercusiunile acestei neglijente pot fi agravante si pot aparea in cele mai nepotrivite momente ca atunci cand va pregatiti sa plecati intr-un alt oras sau sa mergeti un weekend la munte cu cei mici.

Totusi, reparatiile auto nu trebuie considerate un lux, sustin specialistii, ci un serviciu cat se poate de necesar alaturi de electrica, vopsitorie sau mecanica auto. Tarifele practicate sunt permisive atat pentru posesorii de autoturisme de lux ca BMW sau Mercedes, dar si pentru posesorii de Logan sau alte marci accesibile.

2 din 5 soferi nu detin cunostinte de mecanica auto

Ne lasam adesea prada aspectului fizic al unei masini si punem pret pe servicii de tinichigerie si vopsitorie auto in detrimentul unor reparatii prioritare. Orice service auto din Bucuresti s-a confruntat cel putin o data cu acest tipar de clienti, insa sansele de a-i face sa inteleaga riscurile la care se expun din proprie vointa sunt minime. Ce se poate face intr-o astfel de situatie este prevenirea episoadelor nedorite, mai ales a accidentelor, printr-o diagnoza auto care poate scoate la suprafata problemele tehnice care ameninta functionarea optima a masinii.

Gratie reparatiilor auto, siguranta primeaza in fata distractiei

Lipsa experientei la volan este taxata, insa, atunci cand autoturismul incepe sa dea primele semne de potentiale probleme, acesta fiind momentul in care cei mai multi incep sa populeze service-urile auto din Bucuresti pe final de decembrie. Potrivit reprezentantilor de la Service auto DpdAutomotive Bucuresti, „este de preferat ca diagnoza auto sa fie efectuata cu cel putin doua luni inainte de a pleca in concediu, astfel incat sa existe suficient timp pentru reparatiile auto necesare”.

Riscurile asociate defectiunilor sunt mai scumpe decat o diagnoza auto

Nu putini sunt cei care considera ca sunt privati de pericolul defectarii autoturismului. Totusi, aceste episoade se intampla chiar in prag de concediu. Ceea ce nu stiu, insa, multi soferi este faptul ca un service auto din Bucuresti poate practica preturi pentru diagnoza auto adaptate inclusiv bugetelor low cost. Cu toate acestea, vopsitoria auto ramane cel mai accesat serviciu in prag de sarbatori.

Defectiunile nesesizate la timp sporesc pericolul de accidente

Totusi, exista situatii in care o simpla diagnoza la un service din Bucuresti poate scoate la suprafata probleme mai vechi despre care nici nu stiati. De pilda, va prezentati pentru tinichigerie si aflati ca impactul minor produs in urma cu un an a generat o defectiune la nivelul componentelor interne, afectand, printre altele, sistemul de franare.

Asadar, febra sarbatorilor incepe sa ne distraga atentia de la lucrui mici, dar importante, precum diagnoza auto. Specialistii ne recomanda sa trecem pe la un service auto din Bucuresti sau orice alt oras atunci cand ne pregatim de concediu cu cel putin doua luni de plecare, pentru a acorda timpul necesar efectuarii reparatiilor auto prioritare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *