Soferii romani cu masini inmatriculate in Bulgaria risca radierea

img
Home / Noul cod rutier - DRPCIV / Soferii romani cu masini inmatriculate in Bulgaria risca radierea
/
598 Views

Inmatricularea in Bulgaria a autoturismelor detinute de proprietari din tari vecine este o problema la care Parlamentul bulgar a decis sa nu mai inchida ochii. Astfel, acestia au decis ca autoturismele cu numar de Bulgaria care nu figureaza cu asigurare de raspundere civila auto platita la zi sa suporte anularea automata a inmatricularii.

Decizia vizeaza masinile inmatriculate in Bulgaria care sunt descoperite ca circula fara asigurare de raspundere civila auto pentru o perioada mai lunga de 14 zile. Conform actului legislativ adoptat la Sofia, masina va fi radiata automat dupa ce proprietarului ii este trimisa o notificare.

Impreuna cu radierea autoturismului, proprietarii sunt pasibili de amenda in valoare de 250 leva, aproximativ 600 de lei si vor trebuie sa isi reinmatriculeze masina pentru a circula in continuare pe drumuri publice.

inmatriculare-in-bulgaria

Peste 19000 de masini vizate de politia rutiera din Bulgaria

Conform NTV, politia rutiera din Bulgaria estimeaza ca exista peste 19.000 de masini care circula fara asigurare civila obligatorie, multe dintre acestea aflandu-se in tari vecine. Asiguratorii locali considera ca aceasta cifra este mult subestimata si raporteaza ca numarul de masini neasigurate sau asigurate in mod ilegal (chiar si sute de masini pe numele unui singur cetatean) poate depasi 600.000.

Pentru a verifica daca autoturismul inregistrat in Bulgaria are sau nu asigurare se poate accesa site-ul http://eisoukr.guaranteefund.org/searchpolicy?pc=null&l=en.

Salvează

Salvează

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *