Sofatul catre serviciu si de la serviciu spre casa

img
Home / Sfaturi si lectii de conducere auto / Sofatul catre serviciu si de la serviciu spre casa

Este bine cunoscut faptul ca din ce in ce mai multe persoane folosesc masina personala pentru a merge la serviciu. Acest lucru se poate vedea clar in trafic in orele de varf, atat cele de dimineata cat si cele de seara. Datorita aglomeratiei din aceste intervale orare este bine sa se ia cateva masuri suplimentare pentru a se ajunge in siguranta de acasa la serviciu si invers.

1. Alegerea unei masini sigure. La alegerea masinii este indicat sa se tina cont de siguranta, fiabilitatea si confortul pe care aceasta le ofera. Pentru a se determina toate aceste conditii, expertii in domeniu fac o serie de teste din care rezulta felul in care masina limiteaza ranirea in caz de coliziune, masurile de siguranta suplimentare pe care le ofera in cazul transportului copiilor, eficienta centurilor de siguranta in functie de modul in care acestea sunt pozitionate, dar si alte caracteristici ce se gasesc la masinile de generatie noua dintre care se pot aminti: emiterea de semnale sonore la incalcarea liniei continue sau chiar monitorizarea presiunii din roti.

2. Mentinerea starii de atentie la un nivel superior in conditii de trafic aglomerat. Folosirea telefonului mobil (in mod special la scrierea si trimiterea de mesaje), mancatul sau bautul, dar si orice alta activitate care poate distrage atentia soferului poate rezulta in accidente rutiere.

3. Pastrarea unei distante intre masini care sa asigure oprirea in siguranta. In functie de conditiile de trafic si de viteza cu care acesta se desfasoara, trebuie pastrata o distanta intre masina proprie si cea din fata care sa permita oprirea in siguranta in cazul unor situatii neprevazute (franari bruste, aparitia unui obstacol, a unui pieton, etc.) Distanta ideala trebuia sa fie egala cu cea pe care masina proprie o parcurge in 2-3 secunde pana ce ajunge in locul masini din fata. In plus, este recomandata respectarea limitelor de viteza, atat inferioare cat si superioare pentru a se asigura un trafic normal.

4. Pe cat posibil se va evita aglomeratia. Este indicat celor care cunosc bine traseul pe care il parcurg sa se foloseasca de arterele secundare in cazul in care se circula dificil. Astfel, traficul se va descongestiona mai usor.

5. Atentie sporita la soferii care conduc agresiv. Aglomeratia din trafic si timpul indelungat pierdut pe strazi creaaza de multe ori nervi si stres, iar in aceste conditii, unii soferi adopta un stil de sofat mai agresiv. Datorita riscului crescut de accident in conditiile in care se circula in apropierea soferilor care conduc agresiv, este recomandata aplicarea masurilor de conducere defensiva prin care se vor aplica manevre care sa indeparteze masina proprie de cele ale acestui gen de soferi.

La cat timp dupa obtinerea permisului ai luat masina la serviciu? Povesteste mai jos!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *