drpciv

Se pun camere video pe autovehiculele folosite in timpul examenului

Ministerul Transporturilor a emis un proiect prin care se prevede obligativitatea montarii de camere video pe autovehiculele scolilor de soferi folosite la sustinerea examenului practic de obtinere a permisului de conducere, incepand cu sfarsitul lunii noiembrie 2013, dar probabil acestea vor fi introduse la inceputul anului 2014. Acest lucru este valabil pentru toate categoriile auto, mai putin in cazul mopedelor si al motocicletelor.

Aceasta masura a creat nemultumiri din partea unor instructori care isi vad activitatea pusa sub semnul intrebarii. Reprezentantii Ministerului Transporturilor spun ca in nici un caz nu se doreste restrangerea activitatii instructorilor auto.

Conform statisticilor realizate de catre reprezentantii scolilor de soferi, s-a ajuns la concluzia ca numai aproximativ 25% dintre candidati reusesc sa obtina permisul de conducere de la prima incercare. 50% dintre candidati nu pot trece de proba teoretica la prima incercare, iar jumatate din cei care au trecut proba teoretica nu pot trece de cea practica.

Proiectul care prevede obligativitatea montarii camerelor video pe autovehiculele scolilor de soferi specifica si faptul ca inregistrarile vor fi stocate de catre SPCRPCIV (Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) pentru o perioada de cel mult un an, dar si ca aceste date nu vor putea fi accesate decat de catre institutia care le stocheaza si de catre DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor.

Ce parere ai? Te vor incomoda psihic camerele video din masina? Comenteaza mai jos!

Comentarii

  1. By Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate drepturile rezervate © www.ODAT.ro - Chestionare auto DRPCIV