Scopurile in care putem utiliza colantarea auto

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Scopurile in care putem utiliza colantarea auto

Colantarea auto ca si colantarea in general este un procedeu deloc nou, utilizat deja in unele domenii de peste 10 ani, scopurile fiind multiple, de la a adauga un nou aspect, per total sau partial dar si pentru a oferi un plus de protectie, la diversi factori, de la lumina solara sau inghet pana la praf, zgarieturi sau lovituri. Astfel, masinile prelucrate cu autocolante vor rezista mai mult timp la coditii de risc si vor si arata mai bine. De la primele modele de autocolante si pana in prezent si aceste materiale au devenit mai rezistente, asemeni foliilor de protectie pentru ecranele smartphone-urilor. Astfel, nu se zgarie atat de usor, nu se dilata sau contracta vizibil si rezista la mult mai multa actiune mecanica, de orice tip.

Colantarea masinii este un procedeu care presupune acoperirea partiala sau totala a unei masini cu un material rezistent, care ii va schimba aspectul si va proteja caroseria de eventuale zgarieturi. Procesul de colantare se adreseaza atat persoanelor care isi doresc sa-si infrumuseteze autoturismele, cat si celor care doresc sa protejeze caroseria. Asadar, fie ca vreti sa acoperiti o zgarietura pe care o are masina si nu vreti sa apelati la revopsire, sau pur si simplu vreti sa schimbi culoarea acesteia fara a avea prea mari costuri, colantarea reprezinta cea mai buna solutie.

Pentru aspect, se foloseste autocolant colorat, paleta de culori fiind extrem de varianta, asta si in functie de producatorul care realizeaza autocolantele si de echipamentele pe care le are la dispozitie. Culoarea poate fi aplicata peste un autocolant care initial este transparent si astfel, in anumite zone ale caroseriei, vorbind aici despre exterior, va ramane culoarea originala a masinii sau un alt autocolant sau stricker care deja era prezent pe masina.

Acest proces, dupa cum ziceam, se poate realiza total sau partial, in functie de necesitate sau dorinta. Colantarea masinii se realizeaza pe suprafete curatate foarte bine, ce nu contin impuritati, rugina sau grasime. Asadar, sunt utilizate solutii si procese de curatare foarte eficiente, care sa faciliteze cat mai mult aplicarea autocolantului. Este de asemenea nevoie si de personal cu experienta si pricepere, asta pentru ca, avand o putere mare de lipire, daca vor exista cute, imperfectiuni prea vizibile, nu se poate dezlipi si apoi aplica la loc la fel de bine.

Autocolantele sunt cautate astfel cel mai mult in scopuri publicitare, in cadrul firmelor si companiilor care detin masini si vor sa se promoveze prin intermediul acestora. Practic spus, daca noi avem o firma si vrem sa o facem cunoscuta, avand la dispozitie una sau mai multe masini, putem aplica pe ele diverse autocolante care sa contina logo-ul, numele si datele de contact ale firmei alaturi de alte informatii, ce vor fi vizibile in toate zonele in care se vor deplasa masinile in cauza. Este astfel o metoda mult mai eficienta decat afisele statice, pe care le vedem pe marginile soselelor sau in zonele aglomerate, daca masinile autocolantate in aceste scopuri parcurg distante mari, in zone diverse constant.

Chiar daca cei mai multi dintre beneficiari iau in calcul cel mai adesea avantajele estetice, merita sa mentionam ca o colantare auto protejeaza vopseaua si nu produce niciodata pagube la acest capitol, oricare ar fi calitatea ei. Orice accidentare provenita de la o lovitura, zgarieturua, avariere etc. se va reflecta numai asupra foliei, impiedicand zgarierea sau ciobirea vopselei. Astfel, exista multe cazuri in care, atat persoane fizice ce detin o masina cat si persoane juridice aleg varianta colantarii cu scopul de protectie, alegerea evidenta fiind de multe opri autocolantul transparent. Daca vopseaua este in stare buna si nu este nevoie ca anumite zone sa fie mascate, dupa o curatare atenta si buna, se poate aplica autocolantul. Daca insa exista zone, mai mici sau mai mari, cu defecte vizibile, este clar ca acolo nu se poate alege vopsirea doar partiala, chiar si acceasi culoare capatand o tenta diferita ci mai degraba, putem opta pentru un autocolant care sa aiba si parti transparente dar si colorate. Nu este interzis prin lege sa avem culori diferite la o masina daca omologam schimbarile la institutiile necesare si astfel, cu un cost mult mai mic, scapam de multe griji.

La cei de la Carbon Systems, pe care ii putem gasi in capitala, avem la dispozitie servicii de colantari auto de cea mai buna calitate, la preturi foarte accesibile. Sunt folosite unele dintre cele mai bune modele de autocolante, rezistente, cu o putere mare de aplicare pe suprafata caroserieie sau pe interior, pe plastic sau chiar piele, si care ofera masinii un aspect premium.

Autocolantul este rezistent la apa, nu se va dezlipi de pe masina poate decat dupa mult mult timp iar acelasi lucru este valabil si daca am vorbi despre expunerea la lumina solara constant. Asadar, putem spala masina fara griji, cu jet de apa si cu lavete. Fiind o suprafata lucioasa si fina, murdaria se va sterge usor iar masina va arata din nou ca noua.

Desi operatiunile de colantari auto merita investitia si sunt foarte eficiente, este necesar sa fim informati cu privire la ce presupune o astfel de procedura, cum se efectueaza si care sunt costurile la care ar trebui sa ne asteptam. In cele ce urmeaza vom gasi toate aceste informatii. Asta pentru ca unele firme nu ofera aceeasi calitate sau au preturi mult prea mari si multi oameni cad in aceste capcane si obtin rezultate care lasa de dorit.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *