Scolile de soferi vor trebui sa instaleze camere video in masinile de examen

img
Home / Noul cod rutier - DRPCIV / Scolile de soferi vor trebui sa instaleze camere video in masinile de examen
/
26 Views

La momentul actual, exista un proiect de lege aflat in dezbatere publica inca de pe data de 2 aprilie 2013, care propune ca masinile scolilor de soferi pe care se dau probele practice sa aiba neaparat montate camere video care sa inregistreze examenul, tocmai pentru a elimina orice urma de suspiciune cu privire la fraudarea examenului practic pentru obtinerea permisului de conducere. Practic, se doreste eliminarea zvonurilor conform carora examinatorii iau mita pentru a da permisul care nu merita pe deplin dreptul de a conduce.

Proiectul de lege in discutie vine in completarea OUG nr. 195/2002 si prevede ca toate vehiculele apartinand scolilor de soferi pe care da proba practica sa aiba cel putin o camera montata. Exceptie de la aceasta propunere fac motocicletele si mopedele, pentru care oricum proba de traseu se da in prezenta mai multor martori intr-un poligon.

Inregistrarile nu vor fi facute publice, ci doar tinute in evidenta Serviciulului Public Comunitar de Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) si a Directiei pentru Regimul Permiselor de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) pentru o perioada de aproximativ 365 de zile. Astfel, se va elimina orice grad de subiectivitate al examinatorilor si, pe deasupra, se vor elimina toate zvonurile legate de posibilitatile de fraudare a examenului.

Vis-a-vis de pagubele produse de catre elevii aflati la volanul masinilor, de ele raspund instructorii auto si examinatorii. Exceptie fac toti cei care doresc sa obtina categoria A pentru a conduce scutere si motociclete, cat si cei care doresc obtinerea permisului pentru categoria AM (pentru mopede). Acestia raspund individual pentru pagubele produse in eventualele accidente de circulatie.

Ai vazut pana acum masini de la scoli care sa aiba camere video instalate? Comenteaza mai jos!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *