Scolile de soferi mai putin performante isi pierd licenta

img
Home / Stiri despre permisul auto / Scolile de soferi mai putin performante isi pierd licenta

Conform unor noi prevederi incluse de domnul Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, care vizeaza modul de functionare a scolilor de soferi, se urmareste obligativitatea asumarii raspunderii pregatirii integrale a cursantilor atat din punct de vedere teoretic cat si practic.

Daca pana nu demult scolile de soferi nu erau trase la raspundere in cazul in care aveau un procent mare de nepromovabilitate in randul cursantilor pregatiti, acest lucru nu mai este valabil. Modificarea urmareste o mai buna pregatire si o evaluare reala a cursantilor scolilor de soferi inainte de a li se elibera actele necesare inscrierii la examen. Un alt aspect urmarit este acela de crestere a ratei de promovabilitate din timpul examenului oficial.

Conform noului ordin impus de Ministerul Transporturilor, se va face evaluarea tuturor scolilor de soferi in fiecare an. Daca dupa reautorizare, in primul an rata de promovabilitate este de sub 40%, iar in al doilea an de sub 50%, scolile de soferi isi vor pierde licenta de functionare.

Acum instructorii isi vor da silinta mai mult. Tu ce zici? Comenteaza mai jos!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *