carvertical VIN

Schimbare drastica in Codul Rutier – soferii care nu platesc taxele nu vor mai putea circula

img
Home / Noul cod rutier - DRPCIV / Schimbare drastica in Codul Rutier – soferii care nu platesc taxele nu vor mai putea circula

Codul Rutier sufera o noua modificare cu scopul de a descuraja soferii care circula fara taxele platite la zi. Astfel, Ordonanta de Urgenta aduce modificari la OUG 195/2002 cu privire la amenzile pentru proprietarii de masini care nu isi platesc taxele in termen de 60 de zile.

Amenzi de pana la 2500 de lei pentru soferii care nu declara masina la timp

Conform noii modificari de cod rutier, proprietarii unei masini nou achizitionate vor avea la dispozitie 60 de zile pentru a declara autoturismul si a plati taxele.

amenzi-cod-rutier

Pentru a putea tine o evidenta a situatiei inmatricularilor este prevazuta in modificarea de Cod Rutier si modalitatea de comunicare intre institutiile vizate. Astfel, datele de la RAR si serviciul de inmatriculari ajung la organele fiscale care trimit mai departe datele catre politia rutiera pentru fiecare proprietar care nu si-a platit la timp taxele.

Pe langa amenda, inmatricularea se suspenda de drept dupa expirarea celor 60 de zile.

Noul articol 151 introdus in OUG 195/2002 cuprinde urmatorul text:

„[…] (2) In termen de 60 de zile de la data inscrierii/transcrierii transmiterii dreptului de proprietari a unui vehicul, titularul certificatului de inmatriculare este obligat sa-si indeplineasca obligatiile de natura fiscala/financiara prevazute de lege cu privire la detinerea si inmatricularea vehiculelor”.

Salvează

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *