carvertical VIN

Rotația seturilor de anvelope 215 55 r16: cum și de ce trebuie să efectuezi rotația anvelopelor de vară

img
Home / Stiri si noutati auto / Rotația seturilor de anvelope 215 55 r16: cum și de ce trebuie să efectuezi rotația anvelopelor de vară

În definitiv, rotația anvelopelor este procesul de schimbare a poziției anvelopelor mașinii pe care o deținem. Ideea care stă la baza acestei acțiuni este de a maximiza durata de viață a unui set de anvelope vară 215 55 r16. Rotirea regulată va prelungi durata de viață a unui set de cauciucuri 215 55 r16 și va îmbunătăți performanța acestora.

Este de remarcat faptul că nu toți șoferii își pot efectua rotația seturilor de anvelope vară ale vehiculului așa cum își doresc. În acest articol vom explica cum și de ce trebuie să efectuăm rotația seturilor de cauciucuri vară.

 1. Ce este rotația anvelopelor? 
 2. Dacă ai un set de cauciucuri vară 215 55 r16 când trebuie efectuată rotația anvelopelor? 
 3. De ce este necesară rotația seturilor de anvelope vară?   
 4. Cum trebuie efectuată rotația anvelopelor?  
 5. Rotația unui set de cauciucuri 215 55 r16: de ce să solicităm asistență de specialitate?  

Ce este rotația anvelopelor?

După cum am menționat mai sus, rotația anvelopelor înseamnă schimbarea poziției anvelopelor unui vehicul, din față în spate sau dintr-o parte în alta. Principalul motiv pentru care rotația anvelopelor funcționează este că toate tipurile de anvelope se uzează diferit. De exemplu, chiar dacă mașina noastră are montat un set de cauciucuri vară 215 55 r16 pe cutia de viteze se uzează cel mai repede deoarece trebuie să transmită puterea și cuplul motorului. Acest lucru se aplică atât vehiculelor cu tracțiune față, cât și vehiculelor cu tracțiune spate. Deoarece majoritatea vehiculelor sunt cu tracțiune față, seturile de anvelope 215 55 r16 din față sunt cele mai afectate. Opusul este valabil în cazul vehiculelor cu tracțiune spate. În acest caz, ne este recomandat să mutăm ambele roți din spate în față. Potențialul lor este maximizat, astfel încât toate seturile de cauciucuri 215 55 r16 se uzează uniform și durează mai mult.

Dacă ai un set de cauciucuri vară 215 55 r16 când trebuie efectuată rotația anvelopelor?   

Rotațiile unui set de anvelope vară 215 55 r16 trebuie efectuate în mod regulat, conform instrucțiunilor din manualul de utilizare. De regulă, anvelopele ar trebui rotite aproximativ la fiecare 8.000 km până la 10.000 km. Pentru unii șoferi, acest moment se echivalează perfect cu revizia periodică. Este, de asemenea, un moment oportun când facem trecerea de la un set de anvelope iarnă la un set de anvelope vară. Sau doar când cumpărăm un set de cauciucuri 215 55 r16 noi. Mulți șoferi aleg să înlocuiască doar două anvelope, dar noi îți recomandăm instalarea unui set complet de cauciucuri vară 215 55 r16 pentru a îmbunătăți controlul și siguranța vehiculului. Acest sfat se aplică vehiculelor cu tracțiune față și spate cu anvelope 215 55 r16 atât în față, cât și în spate.

De ce este necesară rotația seturilor de anvelope vară? 

Este foarte bine cunoscut că rotației unui set de cauciucuri vară este utilizată ca măsură de întreținere preventivă, astfel va asigura o uzură uniformă a anvelopelor. Uzura unui set de anvelope 215 55 r16 este afectată de mai mulți factori. Unul dintre aceștia poate fi amplasarea motorului pe vehicul. Astfel, dacă motorul este în față, anvelopele din față pot suferi mai multă presiune decât anvelopele din spate. Dacă conducem în mod regulat pe pietriș sau pe teren stâncos, anvelopele se vor uza mai repede decât dacă le folosim în oraș sau pe autostradă. Majoritatea vehiculelor frânează mai mult pe roțile din față, ceea ce provoacă o uzură suplimentară în comparație cu roțile din spate. Geometria incorectă a roții este o altă cauză a uzurii accelerate.

Cum trebuie efectuată rotația anvelopelor?  

În primul rând, profilul anvelopei va stabili regulile de rotație a anvelopelor vehiculului. Drept urmare, un set de anvelope 215 55 r16 cu profile direcționale și asimetrice pot fi utilizate doar într-un singur sens de mers.

Rotația unui set de cauciucuri 215 55 r16: de ce să solicităm asistență de specialitate?   

De regulă, este indicat să căutăm întotdeauna ajutor profesionist. Pentru a fi siguri că rotația anvelopelor este efectuată conform normelor putem apela la un specialist în domeniu. În plus, un tehnician în anvelope le va putea inspecta pentru orice problemă.

Prin urmare, pentru achizitionarea unui set de anvelope vară 215 55 r16 putem lua în considerare magazinul online anvelope-discount.ro. Magazinul oferă o gamă variată de modele de anvelope de vara de calitate superioara la prețuri foarte bune. Setul de cauciucuri vară pe care îți dorești să îl achiziționezi poate fi plătit în rate de până la 6 luni fără dobândă.

Descoperă online toate kiturile de cauciucuri de vară 215 55 r16 disponibile folosind filtrele din magazin, pentru mai multe informații solicită ajutorul gratuit de pe site.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *