România este pe primul loc la numărul de accidente rutiere, iar cauzele sunt evidente!

img
Home / Stiri si noutati auto / România este pe primul loc la numărul de accidente rutiere, iar cauzele sunt evidente!
/
44 Views

Potrivit statisticilor realizate la nivel european de Eurostat, în ceea ce privește situația accidentelor rutiere, România nu este doar țara cu cei mai mulți morți din cauza accidentelor rutiere, dar și statul care a atins cea mai mare rată de deces în rândul pietonilor. Tot pe baza acestor statistici s-a descoperit și cel mai periculos drum public al patriei, precum și numeroase alte cauze pentru care am obținut aceste rușinoase locuri I.

Principalele cauze ale accidentelor rutiere din România

Anul trecut, titlul de cel mai periculos drum din România a revenit drumului național DN2 / E85 care pornește din București spre regiunea de Nord-Est a țării. Doar pe acest drum, accidentele rutiere care au avut loc pe parcursul anului 2019 s-au soldat cu 12 morți și mult mai mulți răniți.

Potrivit experților în siguranță rutieră, viteza este indiscutabil cel mai mare criminal din țara noastră. Din lipsa autostrăzilor, cele mai multe drumuri din țară pe care trebuie să le parcurgi pentru a ajunge dintr-un oraș în altul, trec prin localități și sate unde mașinile împart șoselele cu pietonii. De asemenea, pentru faptul că în astfel de locații trecerile de pietoni, semafoarele și intersecțiile aproape că lipsesc cu desăvârșire, șoferii sunt tentați să împingă pedala de accelerație peste viteza limită admisă și astfel, accidentele rutiere din cauza nerespectărilor regulilor de circulație sunt o problemă la ordinea zilei.

Lăsând la o parte situația autostrăzilor, dar și a iresponsabilității șoferilor, încă o problemă gravă a drumurilor din România este condiția lor. Chiar dacă există, drumurile orășenești și intrajudețene nu sunt în cea mai bună stare de funcționare, multe din ele necesitând reparații la puțin timp după darea în folosință.

Conform unui tabel postat pe site-ul Uniunii Europene în vara acestui an, se pare că România ocupă în mod oficial locul I la numărul de decese din accidente rutiere raportat la milionul de locuitori. Dintr-un milion de cetățeni, conform statisticilor, se pare că an de an, 96 de persoane își pierd viața pe șoselele din România.

Ce poți face pentru a preîntâmpina accidentele rutiere?

Conform unui ghid european pentru măsuri de siguranță la nivel internațional legat de comportamentul în trafic, măsurile de precauție recomandate pentru preîntâmpinarea accidentelor sunt:

  • o mai bună organizare instituțională a siguranței în trafic;
  • dezvoltarea infrastructurii rutiere;
  • utilizarea mai multor vehicule și dispozitive de siguranță;
  • desfășurarea unor campanii de educare a populației;
  • o mai bună îngrijire a persoanelor, cât și a autoturismelor post accident;
  • colectarea de date privind siguranța în trafic și utilizarea lor pentru perfecționarea măsurilor de preîntâmpinare a accidentelor.

Chiar dacă un accident rutier nu s-a soldat cu victime umane, este important ca după producerea lui autoturismul sau autoturismele implicate să beneficieze de reparații și verificări corespunzătoare.

Efectele unui accident rutier limitat la pagube materiale se pot ameliora simplu și rapid apelând la un service specializat în reparații post accident precum CAFY JR daune. Colaborând cu toate agențiile de asigurări de pe piața românească, un astfel de service este locul potrivit unde să apelezi pentru constatări daune rutiere și să-ți repari mașina după o avarie, indiferent de gravitatea ei. Astfel, te asiguri că atunci când revii în trafic, automobilul tău nu reprezintă un pericol pentru circulație, contribuind la agravarea situației oricum îngrijorătoare a traficului din România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *