carvertical VIN

Renault isi pregateste propria masina electrica la 20 000 euro

img
Home / Stiri si noutati auto / Renault isi pregateste propria masina electrica la 20 000 euro
/
86 Views

Renault isi doreste, de asemenea, propria masina electrica „accesibila”. Pentru a concura cu ID.3 de la Volkswagen, constructorul francez pregateste un model de 20.000 de euro.

Renault nu si-a spus ultimul cuvant in cursa masinilor electrice. Desi producatorul francez a lansat deja mai multe modele (Zoé, Twingo, Dacia Spring si, in curand, R5), pregateste un nou proiect pentru a concura cu Volkswagen, liderul european in acest segment.

Renault ar lucra la o masina electrica low-cost care ar urma sa concureze direct cu Volkswagen ID.3, masina compacta electrica a grupului german. Pretul vizat ar fi de 20.000 de euro, adica cu aproximativ 10.000 de euro mai putin decat ID.3.

Pentru a oferi un astfel de pret, Renault ar urma sa se bazeze pe platforma sa modulara CMF-EV. Aceasta platforma ar urma sa reduca costurile de productie si sa optimizeze spatiul interior. De asemenea, masina ar urma sa ofere o autonomie de 400 km, comparabila cu cea a lui ID.3.

Designul masinii nu este inca cunoscut, dar ar putea fi inspirat de Megane eVision sau de Renault 5 Prototype, conceptul care va deveni in curand legendarul R5 in versiune electrica. Masina ar putea fi prezentata in 2024 si comercializata in 2025.

Renault vrea sa cucereasca Europa

Cu acest model, Renault spera sa recupereze cota de piata de la Volkswagen, care domina piata europeana a masinilor electrice cu modelele sale ID.3 si ID.4. Grupul francez a vandut 115.888 de masini electrice in Europa in 2020, fata de 231.292 pentru grupul german.

Renault mizeaza, de asemenea, pe noua sa marca Mobilize, care ofera servicii de mobilitate electrica si partajata. Mobilize a prezentat patru prototipuri de vehicule electrice adaptate la diferite utilizari: Duo, Bento, Hippo si Limo.

Prin aceasta strategie, Renault intentioneaza sa se pozitioneze ca un actor major in tranzitia energetica si in mobilitatea durabila. Constructorul francez isi propune sa atinga o cota de piata de 30% pe segmentul masinilor electrice in Europa pana in 2025.

Dar nu va fi usor sa fure conducerea de la Volkswagen. Grupul german planuieste, de asemenea, sa lanseze vehiculul sau low-cost. Denumit ID.2all, acesta a fost prezentat la inceputul acestui an. Se asteapta ca acesta sa nu coste mai mult de 20.000 de euro. Batalia dintre Renault si Volkswagen se anunta apriga.

Renault este in cautarea unor noi parteneri

In acelasi timp, dupa cum arata Reuters, Renault vrea sa asocieze noi investitori cu entitatea sa electrica si de software Ampere, precum si cu marca sa sportiva Alpine. Aceasta ambitie se inscrie in strategia de deschidere catre parteneri externi, dincolo de alianta istorica cu Nissan, pentru a fi in pole position in cursa electrificarii in care sunt angrenate majoritatea marcilor auto. Potrivit lui Luca de Meo, Renault ar putea chiar anunta noi parteneriate tehnologice si financiare de acum pana la sfarsitul anului, in special pentru Alpine, a carei gama ar trebui sa includa sase masini pana in 2027. Un catalog extins cu scopul de a accelera expansiunea internationala a marcii si, poate, de a patrunde pe pietele americana si chineza.

Sursa: https://www.presse-citron.net/face-a-volkswagen-renault-prepare-aussi-sa-voiture-electrique-a-20-000-euros/

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *