carvertical VIN

Regula celor 2 secunde in trafic

img
Home / Sfaturi si lectii de conducere auto / Regula celor 2 secunde in trafic

Daca respectarea indicatoarelor rutiere si a semafoarelor este de la sine inteleasa pentru un trafic coerent si fluent, exista si cateva practici care nu se invata in scolile de soferi, dar care sporesc gradul de siguranta la volan. Dintre acestea face parte si „regula celor 2 secunde„.

1. Ce inseamna regula celor 2 secunde? Aceasta regula spune ca in trafic nu trebuie sa fi niciodata mai aproape de masina din fata ta la o distanta mai mica decat cea pe care masina o parcurge in doua secunde la viteza cu care se circula. Aceasta distanta poate asigura o oprire in siguranta in cazul in care apare vreun pericol iminent.

2. Scopul regulii. Regula a fost creata pentru a sopri gradul de siguranta in trafic atat pentru soferii care o aplica, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

3. Cand trebuie modificata regula? In conditii de carosabil umed, acoperit cu zapada, gheata sau polei este recomandat ca cele doua secunde sa se dubleze cel putin, chiar daca se circula cu o viteza mult mai mica.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  1 Comments

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *