Programul Prima Masina se reinventeaza in 2016

img
Home / Programul Prima Masina 2024 / Programul Prima Masina se reinventeaza in 2016

Dupa lansarea programului Prima Masina, primit cu reactii mixte atat de dealeri cat si de tinerii interesati de program, in anul 2016, conditiile de creditare se schimba pentru a deveni mai atractive.

Anul acesta conditiile de creditare pentru Prima Masina vor fi mai avantajoase din punct de vedere al dobanzilor, iar Ministerul de Finante analizeaza posibilitatea de a introduce un plafon maxim pentru dobanzile aplicate de banci astfel incat acestea sa nu depaseasca suma dintre indicele BOR pe 6 luni si marja de 3% pe an a fiecarei banci.

Ramane valabil avansul de 5%

Desi Programul Prima Masina se reinventeaza in 2016 pentru a fi mai atractiv, unele aspecte raman neschimbate, precum avansul de 5% din pretul de achizitie si limita de 5 ani pentru perioada de creditare. Spre deosebire de varianta din 2015 a programului, anul acesta suma necesara pentru avans poate fi acoperita de vouchere Rabla.

prima masina 2016

Si garantia acordata de stat ramane aceeasi, respectiv 50% din totalul sumei creditate si exclude dobanzi si comisioane bancare. Pentru persoanele cu varsta peste 36 de ani, statul garanteaza doar 40% finantare.

Conditii Program Prima Masina 2016

Programul Prima Masina este dedicat in continuare exclusiv persoanelor fizice, care trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 • Sa dovedeasca intentia de a cumpara un autoturism nou (produs in spatiul intercomunitar sau din import);
 • Sa dovedeasca intentia de a cumpara un autoturism ce indeplineste minim standardul Euro 5;
 • Sa dovedeasca intentia de a cumpara autoturismul de la o firma specializata pe vanzarea de autovehicule;
 • Sa se incadreze in pretul maxim de 50.000 lei + TVA;
 • Cumparatorul este obligat sa incheie polita Full Casco;
 • Cumparatorul nu poate instraina masina pe durata de valabilitate a garantiei statului.

Pentru 2016, plafonul total pentru garantiile oferite de stat este considerabil mai mic decat in 2015, respectiv 100 de milioane fata de 350 de milioane. Scaderea plafonului se explica prin rezultatele slabe inregistrate in 2015. Pana la data de 30.11.2015, se acordasera doar 187 de garantii, cu o valoare totala de 3,125 milioane de lei.

Cele mai avantajoase oferte de credite pentru Prima Masina 2016

Pentru cei interesati de obtinerea unui credit Prima Masina in anul 2016, conditiile devin mai avantajoase, iar bancile mai competitive.

Spre exemplu, CEC Bank ofera cel mai ieftin credit, cu cea mai buna dobanda la o suma de 47.500 lei pe 60 luni, respectiv 4.84%. Alpha Bank, Banca Transilvania si BRD sunt urmatoarele banci in topul ofertelor avantajoase pentru cei care doresc sa isi cumpere masina prin programul guvernamental anul acesta.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *