Proba practica a examenului pentru obtinerea permisului auto va fi filmata si inregistrata audio

img
Home / Stiri despre permisul auto / Proba practica a examenului pentru obtinerea permisului auto va fi filmata si inregistrata audio

In urma numeroaselor acuzatii si suspiciuni in ceea ce priveste promovarea probei practice a examenului pentru obtinerea permisului auto, s-a decis ca aceasta sa fie inregistrata video si audio. Astfel, mult ravnitul carnet de sofer se va obtine fara drept de apel si atat examinatii cat si examinatorii nu vor avea nimic de ascuns. Din data de 10 iulie 2017, va intra aceasta masura in Bucuresti si in judetul Ilfov.

Azi in capitala, maine-n toata tara

Desi pana acum cativa ani circulau tot felul de zvonuri conform carora examenul auto proba practica putea fi trecut mult mai usor cu un „stimulent” financiar si ca nu chiar toti examinatii ar fi meritat calitatea de conducator auto, acum aceste zvonuri vor fi complet eliminate!

inregistrare examen auto

Se va inregistra intregul examen auto cu ajutorul unor sisteme tehnice de monitorizare ce pot fi montate pe masinile folosite la sustinerea probei, insa nu si pentru proba practica la categoriile AM, A1, A2 si A, unde ar fi practic imposibil acest lucru.

Cu alte cuvinte, sistemul tehnic de monitorizare se va instala in autovehiculul „Scoala” pe care va fi afisata si mentiunea „Examen” intr-un punct fix iar acesta va fi indreptat paralel cu partea carosabila, pentru a surprinde in mod clar traficul de pe directia de deplasare a masinii.

In urma acestor inregistrari, se vor strica date astfel incat sa poata fi identificate fara probleme la nevoie, in functie de ziua si ora examinarii. Daca se contesta, de exemplu, rezultatul acestei probe, aceste inregistrari vor fi la dispozitia organelor competente sa ia o decizie finala in acest caz.

Asadar, sistemele de inregistrare atat audio cat si video pentru sustinerea probei practice de obtinere a permisului auto sunt operationale in Bucuresti si Ilfov si, treptat, aceasta masura va fi extinsa in toate judetele tarii.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *