Principii de conducere preventiva ale sistemului Smith

img
Home / Sfaturi si lectii de conducere auto / Principii de conducere preventiva ale sistemului Smith

Sistemul de conducere preventiva Smith este creat astfel incat sa reduca riscul de accident in timpul conducerii, dar si sa invete soferii sa anticipeze situatiile potential periculoase. Unele dintre cele mai importante reguli ce trebuie aplicate sunt acelea de a observa erorile aparute in trafic, de a anticipa greselile celorlalti participanti la trafic si de a reactiona in asa fel incat sa se evite producerea unui accident rutier.

Principiile sistemului de conducere preventiva Smith

1. Tinteste sus – acest principiu face referire la observarea traficului mult mai in fata decat o fac in mod normal soferii, rezultand intr-o stare de alerta ridicata, dar si in posibilitatea de a evita o eventuala coliziune datorita obstacolelor sau a accidentelor ce pot fi intalnite in trafic.

2. Priveste imaginea de ansamblu a traficului – acest principiu mentine soferul constient de traficul din jurul sau, dar ii da si posibilitatea sa observe autovehiculele care se deplaseaza haotic pe sosele. Aplicarea acestuia permite soferului sa anticipeze manevrele ce urmeaza sa le faca ceilalti participanti la trafic si sa isi pozitioneze masina astfel incat sa nu existe nici un pericol.

3. Mentine-te mereu in alerta – aplicarea acestui principiu de conducere preventiva ajuta soferii sa fie constienti in permanenta de conditiile de drum, de conditiile in care se desfasoara traficul, dar si de comportamentul celorlalti soferi care participa la trafic.

4. Asigura-ti o iesire in caz de pericol – este un principiu care ajuta soferii sa nu intre in situatii in care au masini foarte aproape in spatele lor in cazul in care apare vreun obstacol si sa se incadreze pe benzi de unde pot executa manevre de evitare a eventualelor accidente.

5. Asigura-te ca ceilalti participanti la trafic te vad – pentru a pune in practica acest principiu si pentru a se asigura ca sunt vazuti, soferii trebuie sa nu intre in unghiul mort al celorlalti conducatori auto, sa foloseasca semnalele luminoase cu care este echipata masina, iar in caz de nevoie chiar si claxonul.

Care sunt principiile de conducere preventiva pe care te axezi tu? Comenteaza mai jos!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *