Principalele metode de intretinere ale anvelopelor

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Principalele metode de intretinere ale anvelopelor
/
1685 Views

Anvelopele sunt un element care trece neobservat cand facem o inspectie a masinii, dar fiind cele care fac contactul intre masina si partea carosabila, acestea suporta un mare stres, iar cand acestea nu sunt intretinute se pot deterioara si pot cauza incidente neplacute.

Trebuie sa aveti in vedere ca o inspectie periodica a avelopelor este o necesitate daca doriti sa le pastrati in conditii optime de functionare. Iata cateva sfaturi care va vor ajuta sa obtineti maximul de performanta si longevitate din anvelopele tale.

Condusul cu anvelope cu presiune inegala sau insuficienta poate afecta manevrabilitatea si distanta de franare a masinii precum si siguranta dumneavoastra. Astfel se impune verificarea cel putin lunara a presiunii din cauciucuri sau inainte de orice drum lung. Fara acest minim de grija acordat cauciucurilor, acestea pot deveni periculoase, dar in acelasi timp se vor uza mult mai repede.

Un alt aspect important este interschimbarea anvelopelor, aceast proces ar trebui interprins la fiecare 10.000 de kilometri parcursi. Anvelopele ar trebui schimbate pe diagonala astfel incat anvelopa de pe roata din fata dreapta va fi trecuta pe roata din spate stanga. Indeplinind acest procedeu va veti asigura ca uzura pneurilor va fi egala asigurand o durata de viata mai lunga a acestora.

cauciucuri de vara

Depozitarea cauciucurilor de vara sau a celor de iarna trebuie facuta in conditii speciale astfel incat acestea sa nu se deterioreze. Acestea nu pot fi lasate afara deoarece soarele si diferentele de temperatura o vor afecta, cel mai bine fiind ca acestea sa se pastreze intr-un loc inchis cu mici schimburi de temperatura. Inainte de depozitare, anvelopele ar trebui spalate si curatate pentru a se putea observa daca exista urme de uzura, fisuri sau de imbratranire pe suprafata acesteia. Verificati si adancimea canalelor de pe banda de rulare, iar daca acestea se aproprie de indicatorul de uzura, trebuie sa aveti in vedere sa le schimbati sezonul viitor. In ceea ce priveste metoda de stocare, este indicat ca anvelopele fara janta sa fie depozitate pe verticala, avand grija ca acestea sa fie interschimbate odata la 4 saptamani sau in cazul in care le depozitati cu tot cu janta acestea se pot stivui pe verticala, dar cu aceeasi mentiune de interschimbare la 4 saptamani.

Pentru a mai reduce din uzura este indicat sa aveti un set de jante pentru cauciucuri de vara si un set pentru cele de iarna deoarece metoda de montarea si demontarea pe janta a cauciucurilor folosita de vulcanizari este un procedeu care in timp o distruge.

Magazinul online AnvelopeX vine in sprijinul soferilor cu o gama de anvelope de la cei mai cunoscuti producatori unde va puteti selecta anvelopele in functie nivelul de zgomot produs in mers sau clasa de consum de combustibil.

Tu stii prin ce trece o anvelopa pe durata vietii ei?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *