Porsche Panamera sarbatoreste 10 ani

img
Home / Stiri si noutati auto / Porsche Panamera sarbatoreste 10 ani
/
590 Views

Porsche pentru familii tocmai a suflat in lumanari, a implinit frumoasa varsta de 10 ani. De la lansarea sa in 2002, Porsche a avut drept ambitie de a deveni una din cele mai prestigioase marci de pe piata. Acest pariu era unul riscant insa practic, doua decenii mai tarziu, este incoronat de un succes dragut. In 2009 Porsche s-a impus definitiv pe piata cu un model sport insa extrem de practic spre deosebire de varianta 911. Drept urmare, in aprilie 2009 prima generatie de Panamera a fost dezvaluita, un model pe care Porsche a dorit sail produca in aproximativ 20 000 de unitati pe an. Intr-un final, de la lansare, marea berlina de lux germana a fost produsa in 235 000 de exemplare. In Franta spre exemplu, Panamera s-a vandut anul trecut in 772 de unitati. Este pe locul patru in topul celor mai bine vandute masini din Hexagon.

Porsche Panamera a mers pe urmele lui Porsche 356 aparuta in anii 50 si a modelelor 911 si 928 mai ales in ceea ce priveste ampatamentul alungit dezvoltat in anii 80. La inceputul anilor 2000 cand Porsche incepe sa fie din ce in ce mai cunoscut pe piata, mai multe concepte vad lumina zilei precum Mirage, Meteor sau Phantom. Apoi a venit vremea conceptului Panamera care si-a primit numele de la cursa sud-americana Carrera Panamericana. O masina care s-a inspirat de la trei concepte de masina, cele citate precedent pentru a deveni versiunea de serie pe care o cunoastem azi.

Datorita modelului Panamera Porsche si-a consolidat imaginea de pe piata internationala, in China in special. De altfel, aici a fost si prezentata pentru prima data la etajul cu numarul 94 al World Financiar Center din Shanghai. La debuturile sale, Porsche Panamera era propusa cu o motorizare pe baza de benzina si diesel, incepand de la 250-500 de CP, asociati unei cutii manuale si o cutie robotizata PDK. Azi, Porsche Panamera se afla la a doua generatie a sa si este acum propusa in versiunea hibrid, reincarcabila si in versiunea Sport Turismo. Cel mai puternic model este de altfel cel hibrid, revendicat 680 de CP. Timp de cateva luni a fost modelul Porsche cel mai comercializat de pe piata inainte de sosirea unui alt model de la Porsche si anume redutabilul 911 GT2 RS si cei 700 de cai ai sai.

Prima generatie de Porsche de Panamera, cunoscuta sub numele de cod intern G1, a stabilit o serie de noi standarde in segment datorita unui accent larg pus pe sportivitate si confort. In plus, a fost ambalata cu alte inovatii: pentru prima data, un model de lux de serie a fost oferit cu o transmisie si un sistem start-stop. Modelul de top Panamera Turbo a introdus, de asemenea, suspensia pneumatica cu volum suplimentar de aer la cerere, precum si un spoiler spate reglabil, multi-dimensional extensibil. Gran Turismo-ul a stabilit, de asemenea, cursul pentru toate celelalte linii de modele Porsche cu noul sau afisaj si concept de operare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *