carvertical VIN

Polestar 3 2024- noua alternativa suedeza la SUV-urile electrice de lux

img
Home / Masini noi 2023 pe piata auto / Polestar 3 2024- noua alternativa suedeza la SUV-urile electrice de lux
/
/
426 Views

Polestar a dezvalui recent noua sa masina, primul sau SUV, Polestar 3, care va incerca sa iasa in evidenta prin performanta si designul sau tipic scandinav.

Asamblat pe o platforma diferita de sedanul Polestar 2, acest nou vehicul va ajunge pe piata nord-americana in al patrulea trimestru al anului 2023 ca model 2024. Primele unitati vor veni din China, apoi uzina Volvo din Carolina de Sud va prelua fraiele de la mijlocul anului 2024.
Profil sportiv si aerodinamic

Designerii s-au concentrat pe aerodinamica. Polestar 3 nu numai ca adopta o silueta asemanatoare cu un coupé, dar incorporeaza elemente precum cele de pe partea din fata a capotei si la nivelul spoilerului din spate pentru a controla mai bine fluxul de aer. Chiar si rotile de 21 de inci au un profil aero.

Farurile LED-uri ale lui Polestar se recunosc usor dar acestea sunt integrate in grupuri de faruri cu forma unica, in timp ce „grila” cu SmartZone (pentru senzori) este mai discreta ca dimensiune si complet inchisa. Decorul din jurul aripilor si al corpului inferior este foarte pronuntat. In cele din urma, in spate, luminile sunt asemanatoare cu cele ale lui Polestar 2, dar inversate si cu aspect tridimensional.

Interior eco-responsabil si conectat

Sub acoperisul panoramic, materialele care alcatuiesc cabina lui Polestar 3 au fost alese pentru durabilitate si etica. Este cazul tesaturii numite MicroTech, pielea de la un furnizor certificat pentru buna tratare a animalelor si lana a carei origine este pe deplin trasabila.
Din punct de vedere tehnologic, Polestar 3 inoveaza prin utilizarea unei platforme de calcul NVIDIA DRIVE pentru a gestiona eficient toate datele provenite de la cele cinci camere, cinci radare si 12 senzori externi care accepta dispozitivele de siguranta si asistenta pentru sofer de ultima generatie.

Sistemul de infotainment Android, dezvoltat in colaborare cu Google si alimentat de software-ul ultra-avansat Snapdragon, ofera afisaje de inalta rezolutie si conectivitate fara precedent intr-un vehicul Polestar, se spune. Se invarte in jurul unui ecran central de 14,5 inchi si, desigur, va putea primi actualizari de la distanta in timp.

Pana la 517 cai putere

Dupa cum am mentionat mai devreme, Polestar 3 se concentreaza pe performanta si, prin urmare, este mai puternic decat Polestar 2. Cu cele doua motoare electrice, genereaza 489 de cai putere si 620 lb-ft de cuplu. Pachetul optional de performanta (7.000 USD) va creste aceste cifre la 517 si, respectiv, 671, ceea ce este semnificativ mai mult decat un Audi e-tron sau Volvo C40 Recharge, dar mai putin decat un BMW iX, de exemplu.

Conducerea cu o singura pedala va fi posibila datorita eficientei sistemului de franare regenerativa si, interesant, motorul electric din spate se va putea dezactiva atunci cand este necesar pentru a pastra energia bateriei in anumite conditii.

Apropo de baterie, capacitatea acesteia se ridica la nu mai putin de 111 kWh, ceea ce sugereaza o autonomie de aproximativ 482 km conform calculelor Polestar bazate pe standardele US EPA. Ne place asta, la fel ca pompa de caldura inclusa in standard, care va preveni pierderile de caldura si va maximiza autonomia vehiculului pe vreme rece. Asta nu este tot: cu functia de incarcare in doua sensuri, Polestar 3 poate fi folosit pentru a alimenta alte dispozitive electrice sau chiar un vehicul care are nevoie de o mica reincarcare.

In sfarsit, sa amintim suspensia pneumatica cu amortizare variabila care contribuie la imbinarea confortului si sportivitatii pentru ceea ce liderii numesc „sentimentul Polestar”.

Preturile canadiene pentru Polestar 3 2024 pornesc de la 97.400 USD, iar comenzile online sunt deja in curs.

 

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *