carvertical VIN

Permisele pentru scuter obligatorii

img
Home / Stiri despre permisul auto / Permisele pentru scuter obligatorii
/
1390 Views

Incepand cu anul 2013 a fost introdusa legea care prevede obligativitatea de a detine permis de conducere pentru a se putea circula cu scuterele pe drumurile publice. Legea nou introdusa prevede ca orice persoana care conduce un scuter trebuie sa detina permis categoria AM sau B.

Daca detinatorii de permis categoria B nu isi fac probleme in cazul in care vor sa conduca si scutere, numarul mare de persoane care detin scutere dar nu au permis de conducere sunt acum obligate sa urmeze o scoala de soferi si sa sustina un examen pentru a putea circula cu autovehiculele din aceasta categorie pe drumurile publice in legalitate.

Lipsa permisului de conducere atrage dupa sine dosar penal deoarece este cosiderata infractiune la regimul circulatiei, conform OUG195/2002.

Cat dureaza scoala de soferi pentru categoria AM

Conform prevederilor legale, cursurile de pregatire pentru aceasta categorie trebuie sa cuprinda 24 de ore de legislatie si 6 ore de practica.

In ce consta examenul

Pentru a obtine permisul de conducere categoria AM se va sustine o proba teoretica care consta in completarea unui chestionar drpciv de 20 de intrebari la care trebuie sa se dea minim 16 raspunsuri corecte pentru a fi declarat admis, dar si o proba practica in poligon.

Ai dat de permis pentru scuter? Cum ti s-a parut? Comenteaza mai jos!

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *