Partener oficial Quantum Tuning, DailyDriven ofera pasionatilor de masini solutii de crestere a performantelor auto

img
Home / Stiri si noutati auto / Partener oficial Quantum Tuning, DailyDriven ofera pasionatilor de masini solutii de crestere a performantelor auto

DailyDriven a devenit dealer oficial Quantum Tuning, cea mai mare casa de tuning auto din UK si una dintre cele mai mari din intreaga lume. Inginerii Quantum Tuning dezvolta anual zeci de mii de softuri testate pe stand Dyno, disponibile acum si in Romania, ca urmare a parteneriatului nostru cu acest tuner.

Prin softurile auto marca Quantum Tuning, optimizam performanta masinii tale in trei directii: putere, consum si viteza. Resoftarea masinii este solutia prin care automobilul tau va capata o putere mai mare fara a fi nevoie de inlocuirea unor piese importante si costisitoare.

Resoftarea auto – ce este si cum functioneaza?

Motorul masinii tale este controlat de un software, iar prin modificarea acestuia se cresc performantele masinii la capacitate maxima si se obtin mai multi cai putere. Din diferite considerente, producatorii auto limiteaza performanta unei masini, insa noi iti oferim solutii de resoftare marca Quantum Tuning, prin care crestem puterea masinii tale fara interventii asupra componentelor interne.

Resoftarea se refera la modificarea software-ului masinii pentru imbunatatirea performantelor, prin schimbarea parametrilor in care functioneaza motorul. Componentele electronice ale motorului sunt controlate de ECU (Engine Control Unit), ai carui parametri pot fi reglati prin modificarea softului. Resoftarea creste puterea masinii tale, in limitele admise de producator. In functie de masina si de motor, puterea automobilului poate creste cu 30% sau chiar peste acest procent.

ECU, calculatorul central al masinii, reprezinta unitatea de control a motorului si joaca mai multe roluri:

 • injectia de combustibil;
 • controlul aprinderii;
 • timpii de actionare a valvelor;
 • presiunea turbinei si a galeriei de admisie.

Modificarea acestor procese duce la o crestere a puterii masinii si la atingerea unei performante maxime a motorului, fara depasirea limitelor stabilite de producator. Cuplul masinii tale o sa creasca, la fel si caii putere, fara niciun fel de interventie la nivelul componentelor motorului.

Softul original al masinii este cel care ii limiteaza puterea, autoturismele avand o capacitate de performanta (viteza, cai putere) mai mare decat cea indicata in cartea tehnica a masinii. Aceasta poate fi obtinuta fara a face modificari constructive ce tin de componentele motorului.

Softurile dezvoltate de Quantum Tuning sunt compatibile cu peste 9.000 de modele auto. In parteneriat cu acestia, ne-am propus sa oferim solutia optima, eficienta si economica pentru soferii pasionati care vor sa profite de capacitatea maxima a autoturismului lor.

Chiptuning – cum imbunatateste performanta auto?

Chiptuning se refera la modificarea softului masinii sau la atasarea unui dispozitiv care comanda ECU. In general, recomandam persoanelor care vor sa creasca puterea masinii sa evite dispozitivele fizice, care modifica semnalele trimise de calculator la senzori. Dispozitivele care se adauga separat si controleaza ECU poarta si denumirea de power-box.

Chiptuningul sau resoftarea auto optimizeaza performanta masinii prin cresterea puterii, scaderea emisiilor si a consumului de carburant. Resoftarea presupune o interventie la softul masinii si modificarea parametrilor de functionare a componentelor controlate de ECU, in limita impusa de producator. Aceasta operatiune este relativ simpla: harta initiala este descarcata si citita, dupa care se fac modificari la nivelul parametrilor vizati, iar softul modificat se incarca la loc in calculator. Cu alte cuvinte, se modifica modul in care functioneaza anumite procese si componente, pentru a reda masinii capacitatea maxima de performanta.

Dupa resoftare, vei observa o imbunatarire a consumului de combustibil si cel mai important, o putere mai mare. Rata de accelerare creste, oferindu-ti mai multa siguranta in timpul depasirilor. Masina raspunde mai prompt la apasarea pedalei de acceleratie, un soft calitativ – asa cum sunt cele dezvoltate de Quantum Tuning – asigura o functionare liniara a motorului.

Ce se intampla cu masina ta dupa soft stage 1?

Dupa varianta de resoftare soft stage 1, masina va capata o crestere a puterii si cuplului, iar modificarile permit customizarea sistemului de aprindere, injectie si a altor procese care sa imbunatateasca performanta masinii. In functie de modelul masinii tale si de motorul acesteia, puterea autoturismului poate creste cu pana la 30%. In plus, resoftarea este cea mai eficienta pentru masinile care au motor cu turbina.Stage 1 se refera la modificari doar din software-ul masinii, valoarea de crestere a puterii fiind direct influentata de tipul de motor.

Utilizam aparatura originala Alientech pentru a modifica parametri ECU. DailyDriven iti ofera garantie pe viata pentru soft si fisa de autenticitate semnata de Quantum Tuning, care sa ateste calitatea si originea softului. Soft stage 1 imbuntateste parametrii masinii pentru a oferi motorului capacitate maxima. Softul care va fi implementat pe masina in urma modificarilor este dezvoltat plecand de la softul original al acesteia.

Poate modificarea softului sa iti afecteze masina? Care este garantia calitatii Daily Driven?

Resoftarea masinii se face numai dupa o verificare amanuntita a masinii si dupa o eventuala constatare a componentelor care sunt defecte si care pot fi afectate dupa resoftare. Iti evaluam cu atentie masina pentru a ne asigura ca resoftarea nu se face pana cand toate problemele descoperite nu au fost remediate.

Modificarea softului nu influenteaza durata de viata a motorului, tocmai pentru ca limitele stabilite de producator nu sunt fortate. Iti oferim garantie pe viata pentru softul masinii si garantia ca iti vei primi banii inapoi in 30 de zile daca nu esti multumit de performantele masinii dupa resoftare.

De ce este puterea masinii limitata de producatori?

Resoftarea masinii nu face decat sa imbunatateasca puterea masinii, dat fiind ca in momentul in care aceasta iese din reprezentanta puterea este limitata in mod intentionat de producatori. Cel mai evident motiv este acela de a lansa un model sport al masinii, care sa aiba mai multi cai putere si implicit, un pret mai mare.

Dupa aceasta modificare, vei observa o diferenta in modul in care masina raspunde la pedala de acceleratie si o economisire in consumul de combustibil, daca iti pastrezi stilul de condus. Dupa resoftare, multi soferi au tendinta de a-si schimba modul in care conduc, masina lor fiind mai puternica. In aceasta situatie, nu mai poate fi vorba de o scadere a consumului de carburant. Spre deosebire de dispozitivele de tip power box, prin actionarea carora masina poate primi brusc mai multi cai, resoftarea asigura o accelerare liniara.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *