drpciv

Parcarea laterala cu spatele

Daca in timpul scolii de soferi instructorul ajuta cursantii sa execute parcarile, odata permisul luat toata responsabilitatea ramane pe proaspatul sofer. Pentru a executa o parcare laterala in siguranta este bine sa se tina cont de urmatorii pasi:

1. Opreste paralel cu masina din fata (cea de dupa locul de parcare) si indreapta rotile.

2. Priveste catre dreapta si mergi cu spatele pana ce prin geamul din spate dreapta vezi portbagajul si stopurile masinii parcate.

3. Opreste si intoarce volanul la maxim catre dreapta.

4. Uita-te in oglinda din stanga si mergi cu spatele pana se vad ambele faruri ale masinii parcate in spate sau (in cazul in care nu exista masina in spate) bordura, apoi opreste.

5. Indreapta rotile apoi continua sa mergi cu spatele pana oglinda din dreapta trece de coltul din dreapta al masinii parcate in fata.

6. Vireaza total stanga si mergi cu spatele pana cand masina ajunge in pozitie paralela cu bordura. Daca rotile sunt lasate virate, la plecare se iese direct din parcare.

Este indicat sa se aprinda luminile de avarie in timpul parcarii laterale si sa se acorde atentie celorlalti participanti la trafic pentru a nu-i lovi in timp ce se executa parcarea laterala cu spatele.

Reusesti sa faci parcarea laterala cu spatele din prima incercare? Comenteaza mai jos!

Comentarii

  1. By Andrei

  2. By Neluțu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate drepturile rezervate © www.ODAT.ro - Chestionare auto DRPCIV