carvertical VIN

Noul BMW Seria 5 Eelctric incepe sa se dezvaluie, sunt prevazute si versiuni hibride

img
Home / Masini noi 2023 pe piata auto / Noul BMW Seria 5 Eelctric incepe sa se dezvaluie, sunt prevazute si versiuni hibride
/
/
356 Views

Inainte de a dezvalui noul Seria 5 si omologul sau electric, i5, BMW a oferit primele informatii despre cea de-a opta generatie a berlinei sale. Designul farurilor, versiuni hibride, ecrane… Iata primele caracteristici pe care le stim despre noul BMW Seria 5.

Acum este oficial: noul BMW Seria 5 va sosi in 2023. Firma bavareza a anuntat ca cea de-a opta generatie a berlinei sale va fi lansata in acest an. Inainte de a ridica valul asupra acestei masini, BMW dezvaluie cateva caracteristici. Si da asigurari ca o versiune electrica se afla in lucru.
Aceasta noua generatie a lui BMW Seria 5 trebuie intr-adevar sa fie declinata intr-o versiune electrica numita BMW i5. Aceasta masina ar trebui sa fie oferita atat in format sedan, cat si in format Touring break. In prima imagine publicata de BMW, putem observa aspectul ascutit al farurilor, in ciuda prelatei care acopera caroseria. Constructorul german planuieste, de asemenea, un automobil sport M Performance 100% electric.

O masina hibrida, hibrida plug-in si electrica

Noul BMW Seria 5 cu motor termic va fi electrificat pentru a reduce emisiile de CO2 si consumul de combustibil. Producatorul intentioneaza sa combine motoarele pe benzina si diesel cu tehnologia mild hybrid de 48V. De asemenea, este planificata si o versiune plug-in hybrid a noului Seria 5.

Primul contact este planificat pentru sfarsitul anului 2023

Inevitabil, noul BMW Seria 5 va fi echipat cu versiunea 8.5 a sistemului de operare BMW OS. Acesta trebuie sa fie afisat de celebrul BMW Curved Display, acest ecran curbat compus din doua ecrane. Compania cu elice promite, de asemenea, integrarea unor „servicii digitale inovatoare” la bordul masinii sale.

Noul BMW Seria 5 urmeaza sa fie prezentat in octombrie 2023, initial doar ca berlina. De asemenea, BMW a anuntat ca break-ul electric i5 Touring „ar trebui sa soseasca in primavara anului 2024”.

3 intrebari despre viitoarea gama BMW Seria 5

Va fi oferit intr-o versiune electrica?

Da, BMW planuieste sa ofere o versiune electrica a noii generatii a Seriei 5! Denumit i5, acest automobil este considerat un model de sine statator. Detaliile tehnice sunt necunoscute, dar se stie deja ca modelul BMW i5 va fi disponibil atat in format berlina, cat si in format break. De asemenea, va fi comercializata si o versiune sportiva de la M Performance.

Ce motoare va avea noua generatie?

Pe langa o versiune electrica, BMW Seria 5 va fi disponibil si cu motoare pe benzina si diesel. Totusi, aceste tipuri de motoare vor fi combinate cu un sistem hibrid usor de 48V, care se asteapta sa ofere asistenta electrica in anumite situatii. De asemenea, este planificata si o versiune plug-in hybrid a noului Seria 5.

Care este data de lansare a noului sedan?

Cea de-a opta generatie BMW Seria 5 isi va face debutul mondial in octombrie 2023. Versiunea electrica este asteptata sa isi faca prima aparitie publica in primavara anului 2024, initial sub forma unui vagon de turism.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *