Noua Hyundai Ioniq 6- caracteristici care vor pune in umbra modelul de Tesla Model 3

img
Home / Masini noi 2022 pe piata auto / Noua Hyundai Ioniq 6- caracteristici care vor pune in umbra modelul de Tesla Model 3
/
66 Views

Caracteristicile noii berline electric mari de la Hyundai, Ioniq 6, sunt acum cunoscute. Principalul sau concurent, Tesla Model 3, are de ce sa-si faca griji?Un Ioniq lung, foarte lung

Modelul de Hyundai Ioniq 5 ne surprinsese deja cu dimensiunile sale, dar, ei bine, pe langa Ioniq 6, aceasta poate (aproape) trece pentru o masina compacta. Judecati singuri: cu 4,86 m lungime, noul model venit este cu 20 cm mai lung! Si totusi cu 17 cm mai mult decat Tesla Model 3 care nu este nici un vehicul mic. De fapt, ca dimensiune, Ioniq 6 este ceva mai aproape de sora sa mai mare, Model S, care este cu 11 cm mai lung.

Cu toate acestea, cu caroseria sa foarte rationalizata (Cd de 0,21) si linia de acoperis foarte adancita, nu este sigur ca spatiul interior este la fel de generos ca. Nu au fost impartasite valori ale spatiului locuibil (spatiu pentru picioare, volumul portbagajului), dar este de asteptat ca dimensiunile locuibile ale lui Ioniq 6 sa fie mai apropiate de cele ale Modelului 3. Cel mult, stim ca ampatamentul este colosal (2,95 m) si mai apropiat de cel al Modelului S (cu 1 cm mai mult) decat cel al Modelului 3 (2,88 m). In cele din urma, Ioniq 6 este, de asemenea, putin mai lat decat rivalul sau din California (1,88 m fata de 1,85 m pentru Model 3) si putin mai sus (1,50 m fata de 1,44 m).

Autonomie superioara a Modelului 3 pe hartie

Ioniq 6 va oferi posibilitatea de a alege intre doua dimensiuni de baterie: 53 kWh sau 77,4 kWh , la fel ca modelul de Ioniq 5 recent. Daca nu este data ca indicatie o autonomie pentru modelul de 53 kWh, Hyundai precizeaza ca, echipat cu jante de 18”, consumul acestui model ar trebui sa coboare sub 14 kWh/100 km pe ciclul WLTP, o cifra destul de scazuta pana la varianta de 77,4 kWh, ar putea conduce echivalentul a 610 km la o singura incarcare in configuratia cu tractiune spate si jante de 18”, stiind ca exista si in tractiune integrala si ca jantele pot masura pana la 20”.

Acesta este putin mai mult decat Modelul 3 Grande Autonomie, dat pentru 602 km pe ciclul WLTP. In acelasi timp, bateria poate stoca mai multa energie, cu 2,4 kWh in plus conform estimarilor (Tesla nu impartaseste valorile oficiale). In schimb, americana este mult, mult mai puternica: in jur de 460 CP, pe cand Ioniq 6 nu depaseste 325 CP. Dar atentie, o versiune sport cu insigna N este cu siguranta in starting blocks si ar trebui sa fie inspirata de conceptul RN22e dezvaluit recent. Ambele se vor reincarca rapid, experienta Tesla nemitrebuind sa fie dovedita din acest punct de vedere, Hyundai anuntand la randul sau ca Ioniq 6 poate suporta incarcari de 400V si 800V. Pe scurt, lupta se anunta stransa intre cei doi! Vom vedea la final cine va iesi pe primul loc!

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *