carvertical VIN

Navigatii GPS pentru camioane cu actualizari gratuite pe viata

img
Home / Blog auto / Navigatii GPS pentru camioane cu actualizari gratuite pe viata

Evolutia tehnologiei in domeniul sistemelor de navigatie permite soferilor deplasarea fara dificultati pe orice traseu, inclusiv in afara granitelor si in tari ale caror limba oficiala nu o cunosc. Pana la aparitia navigatiilor GPS, soferii care parcurgeau des trasee lungi, in mod special soferii de camion, trebuiau sa se bazeze pe memorie si capacitatea de a citi o harta in modul cel mai eficient.

Acest lucru implica opriri dese pentru verificarea hartii si rezulta de multe ori in timp pierdut. Cu ajutorul unei navigatii auto GPS moderne orice traseu devine accesibil.

Avantajele instalarii unui sistem GPS pe camion

Soferii de camioane trebuie sa efectueze adesea curse lungi chiar si in afara granitelor. Dupa ani de experienta in domeniu, acestia ajung sa memoreze cele mai bune rute, insa schimbarea locului de munca sau aparitia unor noi contracte pot oricand schimba aceste trasee. Primele cateva curse catre o destinatie noua pot fi dificile fara un sistem de navigatie chiar pentru soferii de camion cu experienta.

navigatii gps camioane

Un sistem de navigare prin GPS performant:

 • Ajuta soferii sa aleaga drumul in functie de specificatiile cursei: cel mai rapid traseu, cel care evita anumite drumuri cu limita de inaltime sau tonaj ori cel care evita taxele de drum;
 • Elimina riscul de a gresi iesirea de pe autostrada sau a pierde timp cautand o adresa exacta, in mod special pentru cursele care trebuie finalizate in cel mai scurt timp;
 • Este usor de urmarit fara a distrage atentia soferului, fiind dotat cu comanda si instructiuni vocale;
 • Elimina nevoia de a face opriri dese pentru a verifica harta;
 • Are optiunea de a selecta traseul in functie de tipul de autovehicul;
 • Includ actualizari gratuite pe viata pentru hartile preinstalate.

Sisteme de navigatie moderne cu soft de camion

Dintre sistemele de navigatie GPS moderne se disting cateva care exceleaza fie prin raportul pret calitate, fie prin dotari.

1. Becker Tranzit 70 LMU

Sistemul de navigatie Becker Tranzit 70 LMU este un GPS cu diagonala 7.0”. Are preinstalata Harta Full Europe si dispune de actualizari pe viata si este dotat cu sistemul Truck&Camper Navigation Pro. Acest sistem face posibila alegerea traseului cel mai adecvat in functie de vehicul.

Fiind o navigatie GPS de noua generatie, Becker Tranzit dispune si de functia WiFi cu interfata integrata care permite accesul la informatii de trafic actualizate din 45 de tari europene.
Pentru folosirea functiei de WiFi este nevoie de un telefon mobil cu functie hotspot si un abonament la retelele mobile cu date incluse.

In acest moment mai este valabila o singura navigatie, resigilata.

2. Tom Tom Trucker

Sistemul de navigatie GPS Tom Tom Trucker este special conceput pentru soferii de camioane, dispunand de cateva caracteristici concepute pentru a spori siguranta la drum. Acest GPS are integrat sistemul de asistenta pe banda care afiseaza ruta in momentul in care se ajunge la o intersectie.

Are o diagonala a ecranului de 6”, 16 GB memorie inclusa si actualizari pe viata pentru harta Full Europe.

Aceasta oferta este pe stoc limitat.

3. Mio Combo 5207 LM FEU Truck

Sistemul de navigatie GPS Mio Combo face parte dintr-o noua gama de produse care combina tehnologia GPS cu cea de camera auto integrata. Dispozitivul ultra modern are functie de avertizare in proximitatea camerelor de securitate rutiera si este prevazut cu mod special pentru soferii de camion.

Modul camion al GPS-ului Mio Combo calculeaza rutele in functie de dimensiunea si greutatea autovehiculului.

Pe partea de camera video auto, Mio Combo inregistreaza la rezolutie de 720p pana la 30 cadre pe secunda si foloseste tehnologia H.264.

Acesta navigatie poate fi folosita si pe camion si pe masina personala.

4. Becker Tranzit 5 LMU

Becker Tranzit 5 LMU pentru camioane cu diagonala de 5” este o varianta ceva mai putin costisitoare a primului GPS din lista. Conceput pentru a fi un partener de incredere pentru soferii de camioane, Becker Tranzit 5 LMU este prevazut cu modul Truck & Camper care permite alegerea traseului in functie de tipul de vehicul condus.

Vine cu harta Full Europe preinstalate si actualizare gratuite pe viata, iar cu functia Height Profile se pot urmari pantele de pe traseu sub forma de diagrama si se pot calcula rute alternative pentru a decide care este cel mai bun traseu.

  Aboneaza-te la Newsletter

  Nume (necesar)

  Email (necesar)

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *