Mini Countryman Cooper SE varianta hibrida,o masina gurmanda, dar simpatica

img
Home / Masini noi 2018 pe piata auto / Mini Countryman Cooper SE varianta hibrida,o masina gurmanda, dar simpatica
/
115 Views

Versiunea hibrida care se poate reincarca de la Mini Cooper Countryman, aceasta Cooper SE a primit o noua baterie, promitand in jur de 51 de km, in versiune electrica. O autonomie verificata, dar asociata cu un consum de carburant mai degraba ridicat.

In anul 2017, marca Mini Cooper incerca si ea sa intre pe piata masinilor electrice, datorita firmei sale mama, BMW. Dezvoltata prima data mai ale la bavarezul Serie 2 Active Tourer, arhitectura „plug-in hybrid”, a fost reluata mai apoi de catre verisoara sa britanica, Countryman.

Dezvoltand 224 de cai, aceasta are un motor pe benzina de 3 cilindri, de 1, 5 litri, cuplat la un motor electric. Limitata mai intai la o capacitate de 7,8 kwh bateria acestui model de Cooper SE eALL4, a fost ameliorata in anul 2019, cu o capacitate care a ajuns pana la 7,6 kwh. Rotile din fata antrenate de catre motorul termic iar cele din spate sunt antrenate de catre cele electric.

Un confort specific german. Se pare ca masina Mini s-a saturat sa aiba doar o „nationalitate” engleza. Iar firma de origine engleza a incercat sa cocheteze cu stilul german in conceperea acestei masini. Nu avem de ce sa ne plangem, deoarece la interior este extrem de confortabila. In orice caz, de fiecare data, suspensiile sale ne ajuta sa nu simtim deloc gropile de pe sosele. Am putea spune ca are un interior foarte original, dar si extrem de practic.

Sonorizarea este aici foarte pronuntata deci, un lucru care ofera un aspect destul de ciudat motorului sau pe banzina.

Ergonomia si sistemul multimedia de revazut. Acolo unde numerosi constructori au intrat in secolul XXI, masina Mini a ramas in secolul XX. Are o multime de butoane, unde te poti pierde. Iti va trebui deci ceva timp pana sa intelegi ce face fiecare buton si care ii sunt functionalitatile.

Conform normelor NEDC, aceasta masina Mini hibrida reincarcabila are un consum mediu de 2,1 litri- 2,3 litri la 100 de km. Si este capabila sa ajunga de la 0 la 100 de km pe ora in  6,8 secunde.

Si se pare ca de acum pana in 2025, masinile hibride reincarcabile si electrice vor trebui sa reprezinte pentru BMW, un sfert din vanzari.

La exterior, masina Mini Cooper SE se poate distinge prin logo-ul sau usor de recunoscut. Si chiar daca si-a pastrat numele de Mini, este cel mai voluminos model de masini Mini Cooper construit pana acum. Iar gabaritul sau va ajunge cu siguranta sa fie similar cu cel al celebrului nostru Dacia Duster.

Este o masina robusta, ideala pentru aventurile citadine, dar si pentru cele in afara sa. Si un lucru e sigur. Nu iti va veni sa crezi ca esti la volanul unei masini hibride.

Are deci acelasi look, dar un plus de autonomie. Cei care o vor incerca o vor adora pur si simplu. Pentru cei care isi doresc o masina citadina plina de viata, cu un design afirmat este cea mai buna alegere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *