Mercedes-Benz a prezentat noul GLS

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Mercedes-Benz a prezentat noul GLS

Confort si lux la cel mai inalt nivel, asa am putea caracteriza in doar cateva cuvinte cea mai nou generatie a SUV-ului Mercedes-Benz GLS. Eternul rival al lui BMW X7, mult mai lung si mai lat decat versiunea sa anterioara ofera, in premiera, posibilitatea unei configuratii cu sase locuri, bancheta de pe randul al doilea este inlocuita la acest model de doua scaune individuale.

In plus, noul GLS se lauda cu suspensia E-Active Body Control, aceasta functionand gratie sistemului multi-hybrid de 48 de volti. Germanii sustin ca acest model ofera un nivel superior de confort pe sosea dar si capabilitati serioase in privinta off-road.

Aspectul exterior al masinii respecta linia de design cu care ne-a obisnuit Mercedes-Benz insa este adaptata la proportiile impresionante ale noului model GLS. Lungimea acestuia este de aproximativ 5207mm, cu aproximativ 77 mm mai lung decat anterioara versiune. Latimea masinii este de 1956 mm, mai lata cu aproximativ 22mm, ampatamentul este de  3135mm, cu aproximativ 60mm mai lung, oferind un spatiu suplimentar pentru pasagerii din randul doi si trei.

Acest SUV primeste pentru versiunea standard faruri Multibeam LED si integreaza 112 LED-uri fiecare si produc cu cea mai mare intensitate de lumina permisa de lege. In plus, farurile ofera, pe timp de noapte, o vizibilitate de aproximativ 650 de metri.

Interiorul acestui nou model beneficiaza de numeroase suprafete acoperite cu piele, unitatea media benficiind de sistemul MBUX. Ecranele de pe plansa de bord, doua la numar, au fiecare o diagonala de 12,3 inchi. Clientii care opteaza pentru acest model de Mercedes trebuie sa stie ca bancheta de pe al doilea rand se poate inlocui cu doua scaune individuale. Insa, oricare ar fi configuratia, scaunele dispun de un reglaj electric. Sistemul MBUX este disponibil si pe al doilea rand sub forma MBUX Rear Seat Entertainment System. Acesta este afisat pe cele doua ecrane, de 11,6 inchi care, in mod optional, pot fi controlate cu ajutorul unei tablete Android.

Cele doua scaune de pe randul doi despre care va vorbeam sunt usor accesibile asta datorita unei functii ce poarta numele de Easy Entry care muta scaunele de pe al doilea rand cat mai in fata. In cazul in care se alege plierea scaunelor de pe randurile doi si trei, atunci volumul maxim de incarcare ajunge la 2400 de litri.

La scurt timp de la lansarea oficiala, versiunea GLS 580 4Matic urmeaza sa fie disponibila in showroomuri. Aceasta versiune mizeaza pe un propulsor V8 de 4.0 litri ce ofera o putere maxima de 489 CP si un cuplu maxim de 700 Nm.

Tarile europene vor beneficia si ele de cele doua versiuni diesel ale lui GLS. Ambele sunt dotate cu motorul OM 656 cu sase cilindri in linie, care este oferit in doua variante de putere: GLS 350 d 4Matic cu (286 CP/600 Nm) si 400 d 4Matic (330 CP si 700 Nm).

Masina este dotat si cu functia Carwash, care pregateste masina inaintea intrarii in spalatorie. In momentul in care functia este selectata, autoturismul isi pliaza oglinzile exterioare, inchide geamurile laterale si trapa, dezactiveaza senzorul de ploaie si trece sistemul de climatizare pe recirculare.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *