Masuri antistres in trafic

img
Home / Sfaturi utile pentru soferi / Masuri antistres in trafic

Stresul la volan poate aparea din mai multe cauze, dintre care cele mai frecvente, conform unui studiu, sunt sofatul la orele de varf, blocajele in trafic (lucrari la drumuri, accidente, etc.) si soferii care conduc agresiv.

Pentru a scapa de situatii stresante este indicat sa se ia cateva masuri in acest sens:

– mareste timpul acordat drumului care urmeaza a fi parcurs. In conditiile in care se stie ca se circula in aglomeratie este indicat sa se plece mai devreme la drum pentru a nu ajunge in situatia stresanta in care se poate intarzia.

– acorda atentie traficului si ia masuri din timp. In aglomeratie se va acorda atentie sporita la ceea ce se intampla pe sosea pentru a se putea evita din timp eventualele obstacole aparute. In caz contrar, exista posibilitatea unui blocaj in trafic care va duce cu siguranta la stres.

– foloseste un sistem de navigatie. In cazul in care se circula in localitati in care nu se cunoaste drumul este recomandat sa se foloseasca o navigatie auto. Astfel se vor elimina din start situatiile stresante datorate ratacirii.

– pastreaza-ti calmul. Indiferent ca se intalnesc soferi care conduc agresiv sau obstacole in trafic este indicat sa se incerce pastrarea calmului.

– asculta muzica preferata. Este bine stiut faptul ca muzica relaxeaza, de aceea este chiar recomandata in conditii stresante de trafic.

– in cazul in care sunt si copii in masina, acestia trebuie tinuti ocupati. In mod special in conditii de trafic aglomerat, copiii incep sa oboseasca, sa se plictiseasca si sa devina agitati, zgomotosi si plangaciosi. In aceste cazuri, copiii trebuie tinuti ocupati cu diverse jocuri sau chiar cu un sistem de divertisment instalat in masina de genul DVD-ului pe care poate rula un film pentru copii sau desene animate. De asemenea trebuie luata mancare si bautura pentru cei mici.

Pentru siguranta ar trebui rezolvate periodic chestionare drpciv online pentru a micsora stersul survenit ca urmare a necunoasterii sau uitarii anumitor situatii ce pot aparea in trafic.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *