carvertical VIN

Masini electrice: ce modele sunt cele mai asteptate in 2024?

img
Home / Stiri si noutati auto / Masini electrice: ce modele sunt cele mai asteptate in 2024?
/
/
231 Views

Dupa un an record in 2023, constructorii isi pregatesc armele pentru segmentul masinilor electrice. Multe modele noi sunt asteptate in 2024. Aruncam o privire asupra celor mai recente evolutii. Vanzarile de masini electrice au crescut vertiginos in 2023, adesea stimulate de bonusul ecologic si de subventiile locale. Dar, in timp ce criteriile de acordare a acestor bonusuri se vor schimba semnificativ in 2024, se asteapta ca multe modele noi sa intre in acest segment. Iar vestea buna este ca nu vor fi doar SUV-uri si alte modele super-putere cu un pret de pornire de putin peste 20.000 de euro.

Audi Q6 E-Tron si Audi A6 E-Tron, inceputul unei noi ere

Dupa o intarziere, Audi Q6 e-tron, asteptat inca de anul trecut, ar trebui sa ajunga in sfarsit pe drumurile noastre in urmatoarele luni. Inca o data, acest SUV electric se pozitioneaza intre impunatorul Audi Q8 e-tron, care a primit un facelift anul trecut, si Audi Q4 e-tron. De altfel, acesta din urma beneficiaza de o noua versiune cu o baterie de 77 kWh, fiind in continuare eligibil pentru eco-bonus.

In ceea ce priveste Audi Q6 e-tron, SUV-ul electric se va baza pe aceeasi platforma ca si Porsche e-Macan, care, de asemenea, este in intarziere si va fi lansat abia in acest an. Cele doua marci sunt obisnuite sa faca acest lucru, dupa cum demonstreaza Audi e-tron GT si Porsche Taycan. Audi Q6 e-tron a fost prezentat la Salonul Auto de la München in septembrie 2023. In mod nesurprinzator, este un SUV bazat pe liniile lui Audi Q8 e-tron si ar trebui sa fie disponibil si in versiunile Sportback si RS. In cele din urma, in principal in habitaclu, noul venit marcheaza inceputul unei noi ere.

In cele din urma, Audi va lansa si Audi A6 e-tron, dar nu a publicat inca nicio informatie despre prima sa berlina adevarata. Ar putea fi chiar un break, precum RS 6, dar va trebui sa asteptam sa vedem.

BMW IX2 si BMW I5 Tourng, un SUV COUPÉ si un break 100% electrice

BMW este unul dintre cele mai active branduri europene in segmentul electric, atat in ceea ce priveste automobilele, cat si vehiculele pe doua roti (BMW CE-04 si, in curand, BMW CE-02). In timp ce anul 2023 a fost marcat de lansarea noului BMW i5, marca cu elice va lansa in 2024 o versiune Touring, intrand astfel in clubul foarte select al break-urilor electrice.

BMW ix2

Celalalt model nou este X2, care va fi disponibil intr-o versiune 100% electrica. Aceasta a doua generatie a modelului a crescut in dimensiuni si a adoptat un design de SUV coupé. Interiorul dispune de ecranul dublu Curved Display al BMW X1, cu care viitorul BMW iX2 imparte baza tehnica. Prima versiune se va numi BMW iX2 xDrive30, cu doua motoare electrice, cate unul pe fiecare axa pentru tractiune integrala. Acestea furnizeaza 225 kW in modul de tractiune spate si pot livra pana la 230 kW (313 CP) timp de zece secunde, cu un cuplu maxim de 494 Nm.

BYD SEAL, cu TESLA MODEL 3 in vizor

Inca putin cunoscuta publicului larg din Europa, BYD (care inseamna „Build Your Dreams”) furnizeaza baterii altor producatori de automobile electrice. Insa marca chineza vrea sa mearga mai departe si vizeaza acelasi succes ca MG in Europa. Printre numeroasele noutati prezentate la Salonul Auto de la Munchen din septembrie anul trecut, producatorul va putea conta pe sigiliul BYD pentru a se confrunta cu Tesla Model 3.

 

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *