Masini electrice- care sunt modelele cu cea mai buna autonomie?

img
Home / Masini noi 2024 pe piata auto / Masini electrice- care sunt modelele cu cea mai buna autonomie?

Alaturi de pret si de timpul de reincarcare, autonomia este un factor decisiv in achizitionarea unei masini electrice si nu toate masinile sunt create la fel… Iata care sunt cele 10 modele electrice cu cea mai buna autonomie…

Alaturi de timpul de reincarcare, acesta este unul dintre principalele criterii de achizitie a unei masini electrice: autonomia. Suntem obisnuiti ca masinile pe benzina si diesel sa poata tine un rezervor plin timp de cateva sute de kilometri, dar nu este deloc cazul tuturor masinilor electrice. Din acest punct de vedere, marcile si modelele nu sunt toate in aceeasi barca. Masinile mici de oras, de exemplu, nu-si permit decat o autonomie scurta: 135 km pentru Smart Fortwo EQ de baza, 190 km pentru un Twingo sau Fiat 500e, 250 km pentru un Volkswagen e-Up… Dimensiunea, tensiunea (400V sau 800V) si capacitatea bateriei determina autonomia maxima pe care o poate atinge, teoretic, o masina electrica… Dar care sunt modelele care ies in evidenta? Iata care sunt cele 10 modele (in ordine crescatoare) care ofera cea mai buna autonomie de pe piata…

Tesla Model 3

Cea mai bine vanduta berlina de la Tesla, Model 3, este o alegere solida in ceea ce priveste autonomia, ceea ce explica popularitatea sa. Versiunea Long Range ofera o autonomie de pana la 602 kilometri, in ciuda unei baterii de 76 kWh, care este mai mica decat cea a lui Model S.

SUV-ul Mercedes EQS

Mercedes-Benz prezinta o oferta foarte atractiva cu SUV-ul sau de mari dimensiuni EQS, care poate  atinge o autonomie de 610 kilometri. Aceasta cifra poate fi atinsa doar pe versiunea 450 4Matic, echipata cu tractiune integrala si o baterie de 108 kWh.

Ford Mustang Mach-E

Ford intra in clasament cu crossoverul Mustang Mach-E, care incorporeaza o baterie de 99 kWh. Versiunea sa cu tractiune spate (RWD) poate parcurge pana la 610 kilometri cu o singura incarcare.

Hyundai IONIQ 6

Berlina mare de la Hyundai, IONIQ 6, ofera o autonomie de 614 kilometri cu bateria sa de 77 kWh, in versiunea cu tractiune spate (RWD).

BMW i7

BMW i7, echivalentul electric al Seriei 7, se descurca, de asemenea, foarte bine. Versiunea xDrive60 este echipata cu o baterie de 101 kWh, care ii ofera o autonomie de pana la 625 de kilometri cu o singura incarcare.

BMW iX

BMW se descurca bine si cu SUV-ul sau impunator, iX, in versiunea xDrive 50i. Aceasta varianta este echipata cu o baterie de 105 kWh, ceea ce ii confera o autonomie de pana la 630 de kilometri conform ciclului WLTP.

Mercedes-Benz EQE

In gama Mercedes-Benz, sora mai mica a modelului EQS si echivalentul electric al Clasei E, versiunea 350 a modelului EQE, se mandreste cu o autonomie de 639 de kilometri datorita bateriei sale de 89 kWh.

Tesla Model S

Tesla deschide topul 3 cu berlina sa de top, Model S! Versiunea Long Range este propulsata de o baterie de 95 kWh, oferind o autonomie de pana la 652 de kilometri.

Mercedes-Benz EQS

Modelul EQS, echivalentul electric a renumitului Mercedes S-Class, ofera o autonomie de pana la 783 de kilometri. Aceasta autonomie poate fi atinsa pe versiunea 450+, care dispune de tractiune pe doua roti si de o baterie de 108 kWh.

Lucid Air

Lucid Air, noul rival al Tesla, este acum disponibil in Europa, desi intr-un numar limitat de masini. Versiunea sa de lansare, Dream Edition, se mandreste cu o autonomie WLTP de 883 de kilometri, ceea ce o face sa fie, nu mai putin, cea mai longeviva masina electrica de pe piata!

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *