carvertical VIN

Masina noua cu ticket de la stat, in 2023. Afla detalii despre Rabla Clasic și Rabla Plus

img
Home / Programul Rabla 2024 / Masina noua cu ticket de la stat, in 2023. Afla detalii despre Rabla Clasic și Rabla Plus

Incepand cu ora 10:00,din data de 23 martie 2023, oamenii s-au putut adresa producătorilor validați pentru a se înregistra în programele Rabla Clasic și Rabla Plus. Pe lângă aceasta, doritoare să participe la programele AFM, Rabla Clasic și Rabla Plus, vor trebui să-și facă un cont de utilizator.

Bugete generoase alocate pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Programul Rabla Clasic pentru anul 2023 dispune de un buget de 560 de milioane de lei, în timp ce Programul Rabla Plus beneficiază de un buget impresionant de 780 de milioane de lei pentru același an. Aceste bugete vor fi utilizate pentru a sprijini participanții și pentru a promova înnoirea parcului auto național.

Etape și sume alocate pentru prima etapă a programelor

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus vor fi desfășurate în două etape. Prima etapă se va desfășura în intervalul 24 martie – 30 iunie 2023. În această perioadă, vor fi alocate sume importante:

Programul Rabla Clasic va avea alocată suma de 130.000.000 lei pentru persoane juridice, 235.000.000 lei pentru persoane fizice și suma de 27.000.000 lei pentru instituții publice și UAT-uri.

Programul Rabla Plus va dispune de 200.000.000 lei pentru persoane juridice, 300.000.000 lei pentru persoane fizice și de 46.000.000 lei pentru instituții publice și UAT-uri.

Informații detaliate disponibile pe site-ul oficial al AFM

Pentru a afla mai multe detalii despre sumele alocate și programul sesiunilor de înscriere pentru programele Rabla Clasic și Rabla Plus, participanții sunt îndrumați să acceseze site-ul oficial al AFM, unde vor găsi informații complete și actualizate.

Modificări în programul Rabla 2023

Rabla Clasic:

Prima de casare a fost majorată la 7.000 lei și la 10.000 lei pentru cei care predau două mașini uzate.

Autovehiculele noi, cu excepția motocicletelor cu un sistem de propulsie care produce maximum 155 g CO2/km în sistemul WLTP, sunt eligibile pentru a primi prima de casare.

Se acordă un ecobonus în valoare de 1.500 lei pentru autovehiculele noi, cu excepția motocicletelor cu motorizare GPL sau GNC, și un ecobonus în valoare de 3.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul , cu excepția motocicletelor cu sistem de propulsie hibrid.

Rabla Plus:

Solicitanții programului  primesc un ecotichet pentru a cumpăra un vehicul nou în schimbul predării spre casare a cel puțin unui vehicul uzat. Se permite predarea maximă a două mașini uzate.

Se acordă un ecobonus între 26.000 și 54.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou si electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen, sau pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in care îndeplinește un nivel maxim de emisii de 80 g CO2/km conform sistemului WLTP, în funcție de numărul de autovehicule uzate predate spre casare.

Un ecobonus suplimentar în valoare de 1.500 lei este acordat pentru fiecare autovehicul uzat mai vechi de 15 ani și/sau cu normă de poluare Euro 3 sau inferioară casat.

Promovarea vehiculelor nepoluante și reducerea impactului asupra mediului

Aceste măsuri fac parte din programul de stimulare a înnoirii parcului auto și de reducere a poluării, având ca obiectiv încurajarea utilizării autovehiculelor cu emisii reduse sau zero. Prin acordarea de ecobonusuri și stimulente financiare, se încurajează proprietarii de autovehicule vechi să le caseze și să investească în autovehicule noi, mai prietenoase cu mediul înconjurător.

    Aboneaza-te la Newsletter

    Nume (necesar)

    Email (necesar)

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *