drpciv

Intrebari si raspunsuri Programul Rabla

Programul Rabla 2016 urmeaza sa inceapa imediat. Pasii ce trebuie urmati pentru a beneficia de acest program nu sunt extrem de complicati, insa in anumite situatii, lipsa de informatie il poate complica si poate prelungi perioada de asteptare.

Din acest motiv va punem la dispozitie o serie cu cele mai comune intalnite intrebari legate de programul Rabla, impreuna cu raspunsurile acestora, scurt si la obiect.

Intrebari si raspunsuri

intrebari programul rabla

1. De cat timp trebuie sa fi proprietarul unei masini vechi pentru a putea beneficia de prima de casare? Masina poate fi casata indiferent de momentul in care a fost achizitionata de actualul proprietar, in conditiile in care respecta celelalte cerinte ale programului.

2. Autoturismele mixte, cum este cazul Aro, intra in program? Pot fi casate toate autovehiculele care au in talon mentiunea “Autoturism”.

3. Masina trebuie predata spre casare in judetul in care este inmatriculata? Nu, masina poate fi predata colectorilor autorizati din orice judet.

4. Se poate casa o masina inscrisa pe firma? Da, exista un numar de tichete dedicate persoanelor juridice.

5. Se pot achizitiona masini in leasing prin Programul Rabla? Da, incepand cu anul 2010, se pot achizitiona si masini noi in sistem leasing prin program.

6. Se poate casa o masina deja radiata? Nu, masina trebuie sa fie inmatriculata in momentul in care este predata si radiata ulterior.

7. Se poate casa o masina avariata? Da, atata timp cat este inca in stare de functionare.

8. Se poate casa o masina fara ITP? Da, atata timp cat este inca in stare de functionare.

9. Se poate casa o masina fara asigurare? Da, atata timp cat este inca in stare de functionare.

10. Se poate casa o masina fara carte de identitate? Nu, masinile pentru care nu exista carte de identitate si acte doveditoare ale proprietatii, nu pot fi casate.

11. Ce vechime trebuie sa aiba o masina pentru a putea fi casata? Vechimea trebuie sa fie mai mare de 8 ani.

12. Se pot folosi mai multe vouchere pentru achizitionarea unei masini noi? Nu, se poate utiliza un singur tichet, fie obtinut in urma casarii unui autoturism personal vechi, fie obtinut prin cedare de la alt proprietar.

13. Masina poate fi predata spre casare de catre altcineva decat proprietarul? Da, in cazul in care persoana care preda masina detine un act de procura/imputernicire.

Comentarii

 1. By Stefan

 2. By Rodica

 3. By Raluca

 4. By Cartis Ioan

 5. By florin valer

 6. By Carmina Sandi

 7. By nela

 8. By DIN

 9. By Claudiu

 10. By Badita V.

 11. By Rodica

 12. By mariana

 13. By Costel

 14. By Sebastian

 15. By Adrian

 16. By Eduard

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Toate drepturile rezervate © www.ODAT.ro - Chestionare auto DRPCIV