carvertical VIN

Intrebari si raspunsuri Programul Rabla

img
Home / Programul Rabla 2023 / Intrebari si raspunsuri Programul Rabla
/
/
44381 Views

Programul Rabla 2016 urmeaza sa inceapa imediat. Pasii ce trebuie urmati pentru a beneficia de acest program nu sunt extrem de complicati, insa in anumite situatii, lipsa de informatie il poate complica si poate prelungi perioada de asteptare.

Din acest motiv va punem la dispozitie o serie cu cele mai comune intalnite intrebari legate de programul Rabla, impreuna cu raspunsurile acestora, scurt si la obiect.

Intrebari si raspunsuri

intrebari programul rabla

1. De cat timp trebuie sa fi proprietarul unei masini vechi pentru a putea beneficia de prima de casare? Masina poate fi casata indiferent de momentul in care a fost achizitionata de actualul proprietar, in conditiile in care respecta celelalte cerinte ale programului.

2. Autoturismele mixte, cum este cazul Aro, intra in program? Pot fi casate toate autovehiculele care au in talon mentiunea „Autoturism”.

3. Masina trebuie predata spre casare in judetul in care este inmatriculata? Nu, masina poate fi predata colectorilor autorizati din orice judet.

4. Se poate casa o masina inscrisa pe firma? Da, exista un numar de tichete dedicate persoanelor juridice.

5. Se pot achizitiona masini in leasing prin Programul Rabla? Da, incepand cu anul 2010, se pot achizitiona si masini noi in sistem leasing prin program.

6. Se poate casa o masina deja radiata? Nu, masina trebuie sa fie inmatriculata in momentul in care este predata si radiata ulterior.

7. Se poate casa o masina avariata? Da, atata timp cat este inca in stare de functionare.

8. Se poate casa o masina fara ITP? Da, atata timp cat este inca in stare de functionare.

9. Se poate casa o masina fara asigurare? Da, atata timp cat este inca in stare de functionare.

10. Se poate casa o masina fara carte de identitate? Nu, masinile pentru care nu exista carte de identitate si acte doveditoare ale proprietatii, nu pot fi casate.

11. Ce vechime trebuie sa aiba o masina pentru a putea fi casata? Vechimea trebuie sa fie mai mare de 8 ani.

12. Se pot folosi mai multe vouchere pentru achizitionarea unei masini noi? Nu, se poate utiliza un singur tichet, fie obtinut in urma casarii unui autoturism personal vechi, fie obtinut prin cedare de la alt proprietar.

13. Masina poate fi predata spre casare de catre altcineva decat proprietarul? Da, in cazul in care persoana care preda masina detine un act de procura/imputernicire.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

23 Comments

 1. Bună ziua,

  Cum pot să beneficiez de eco bonus pentru achiziționarea unui autoturism Opel Astra 1.6 cu norma de poluare Euro 6?
  Mentionez ca eu nu casez nicio mașină, voi cumpăra voucherul.

  Vă mulțumesc.

 2. Buna ziua.Pot casa o masina care a fost inmatriculata prima data in 1995 in Germania si in 2011 in Romania?

 3. Buna ziua,
  In baza unei imputerniciri legalizata, as putea da dreptul fiului meu, sa predea la casat un autoturism uzat imatriculat pe numele meu cu scopul de a cumpara un autoturism nou pe numele lui, prin programul Rabla?
  Multumesc

 4. Buna ziua. Daca altcineva a depus actele pentru mine pentru tichet si a obtinut nota de distrugere dar inca nu a dus autoturismul si eu as vrea sa schimb dileru si tipul masinii pe care o cumpar, mai pot schimba ceva sau sunt obligata sa merg in continuare cu acea firma? As vrea sa iau o alta masina de la un alt diler care imi ofera si posibilitatea sa dau actuala masina la buy back. Multumesc !

 5. daca pe talon s-a inregistrat eronat serie sasiu si pe certificatul de distrugere pentru programul rabla s-a inregistrat la fel ce trebuie sa fac?

 6. Buna ziua,

  Cum pot transfera tichetul rabla de pe o firma pe alta.
  Mentionez ca firma de la care doaream sa achizitionez masina intarzie livrarea si doresc sa merg la alt dealer auto.

 7. In cazul in care fostul propietar nu este in tara (nu detin cartea autovehiculului) si nu doreste sa instraineze cartea autovehiculului , cum pot casa acel autovehicul uzat , nereusind sa contactez fostul propietar?

 8. Scuzati-ma pentru greseala….Se poate casa o masina inmatriculata pentru prima data in anul 2000 in Italia si inmaticulata in Romania in acest an 2017??

 9. Buna ziua.Pot casa o masina care a fost inmatriculata prima data in 1995 in Germania si in 2011 in Romania?

 10. Buna ziua,

  Am doua masini vechi dar nu vrea sa imi cumpar una noua, vreau doar sa le dau la rabla contracost. Se poate?

 11. Se poate primi Vocherul daca masina este pe numele tatalui meu decedat, daca nu am facut inmatricularea pe mine, dar sa facut succesiunea.
  Multumesc

 12. Doresc sa casez masina tatalui meu si sa iau o masina noua pe numele meu. Trebuie o imputernicire sau altceva pentru a face aceast[ schimbare de nume ?

 13. Am o mașină înmatriculată în 2013 în România, mașina este din 2000 și a fost înmatriculată în Spania pana în 2013 pot sa obțin voucher?

 14. Buna ziua.Pot sa dau masina la Rabla daca nu este inmatriculata pe numele meu?Mentionez ca am contract vanzare cumparare dar proprietarul nu mi-a dat fiscal deci nu am inmatriculat-o.Multumesc.

 15. Buna ziua,
  O masina inmatriculata pe o firma poate fi data la Rabla si voucherul primit sa fie utilizat de o alta firma in achizitionarea unui autoturism?
  Sau daca acest lucru este realizabil in vreun fel?
  Va multumesc!

 16. Buna ziua,
  am predat azi, 04.12.2019 o masina la casat dar nu mi-a datr voucher pe motiv ca nu mai sunt pt 2019. in 2020 cand intra noul program rabla pot beneficia de voucher, chiar daca am predat masina pe 04.12.2019?

 17. Am achiziționat un autoturism în anul 2014 dar din cauza taxei de oxigen nu mai pot circula.cu ea prin București este euro 1.O pot da la rabla ?

 18. Sunt cetatean Italian resident in Romania de 19 ani poti folosi machina mea cu numeri din Italia pentru program rabla in Romania

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *