Iesenii, cei mai slab pregatiti soferi din tara

img
Home / Stiri despre permisul auto / Iesenii, cei mai slab pregatiti soferi din tara
/
785 Views

Iasiul continua sa stranga recorduri negative in ceea ce priveste situatia viitorilor soferi din judet. Pe locul 3 dupa Bucuresti si Timis, in topul numarului de scoli de soferi si instructori, Iasiul este in mod paradoxal si judetul cu cea mai mica rata de promovabilitate din tara.

Doar 2 din 10 elevi ieseni iau permisul de conducere

Rata de promovabilitate la examenul de conducere pune judetul Iasi in fruntea clasamentului negativ de cativa ani, cu nici o tendinta de imbunatatire a situatiei. Scolile de soferi din Iasi continua sa se inmulteasca in timp ce rezultatele si calitatea serviciilor sunt cu mult sub media pe tara care este deja joasa, rata de promovabilitate in judetul Iasi fiind de doar 21%.

In timp ce in Botosani mai mult de jumatate dintre elevii scolilor de soferi reusesc sa fie declarati admisi din prima incercare, in Iasi scolile de soferi par sa faca bani din strategii de marketing mincinoase si reclama falsa. Cu toate acestea viitori soferi din judet scot din buzunar sume nu cu mult diferite de tarifele din restul tarii, astfel, luand in calcul si taxele de reexaminare ajung sa cheltuiasca chiar mai mult, cu rezultate mai proaste.

Situatia pare sa nu descurajeze doritorii de permis al caror numar continua sa creasca. Intre anul 2014 si 2015 se observa o crestere clara a numarului de cursanti care au ajuns la 14579, pe locul 2 dupa Bucuresti.

da

Cum se poate rezolva problema scolilor de soferi neperformante din Iasi?

Este clar ca judetul Iasi este departe de performanta unor judete precum Botosaniul, iar trendul urmat de rata de promovabilitate este unul descendent in ultimii ani, desi nu se observa nici o imbunatatire chiar si atunci cand la nivel national se observa o crestere in numarul de doritori de permis declarati admisi de la prima sustinerea a examenului.

Din umarul impresionant de scoli de soferi din Iasi, nici una nu se afla in topul celor mai performante si nici un instructor iesean nu a reusit sa se faca remarcat la nivel national prin performante pozitive.

Legea care propune ca scolile de soferi sa fie obligate sa aiba un procent minim de promovabilitate pentru a putea functiona nu este o solutie in acest judet. In cazul in care s-ar impune astfel de reguli, este putin probabil sa existe mai mult de cateva scoli de soferi din Iasi care sa nu fie fortate sa isi inchida portile.

Solutia este in mainile doritorilor de permis din Iasi, care pot influenta piata refuzand sa mai plateasca pentru servicii de o astfel de calitate.

Aboneaza-te la Newsletter

Nume (necesar)

Email (necesar)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *