Hyundai Kona- ce versiune vei alege?

img
Home / Masini noi 2021 pe piata auto / Hyundai Kona- ce versiune vei alege?
/
11 Views

Lansata in anul 2017 si modernizata la sfarsitul anului 2020, masina Hyundai Kona se poate alege in mai multe variante- pe benzina, in versiune hibrida sau electrica. Nu stii ce varianta sa alegi? In ceea ce priveste mecanica, care sunt preferintele tale? Nu prea conteaza, deoarece Kona raspunde tuturor asteptarilor si preferintelor.

Un arhetip al unui vehicul “ a la carte”, originalul SUV mic coreean se poate « savura » atat in versiune pe benzina, cat si diesel, in versiune electrica, cat si hibrida. Poate profita de asemenea si de o transmisie 4X4. Potential rival deci al masinilor Renault Captur, Peugeot 2008, Nisan Juke, Ford Puma si Jeep Renegade, acest model de masina care are o lungime de 4,21 metri si care este produs atat in Europa, cat si in Coreea sau Republica Ceha, are o platforma reluta de la Rio si alungita cu 2 cm. Dotata cu o prezentare mai degraba conventionala, dar ergonomica si foarte placuta, masina coreeana este compusa totusi cu o anumita habitabilitate oarecare in partea din spate mai ales in ceea ce priveste spatiul pentru picioare. Portbagajul este si el nu foarte generos.

Versiunea de baza, pe numele sau, Initia, este propusa doar pe Hyundai Kona Hybrid, pornindu-se de la suma de 27 000 de euro. In ceea ce priveste siguranta, are sase airbaguri, un sistem de franare de urgenta si un control pentru presiunea din anvelope. Al doilea nivel de finisari care este la un pret mediu, cu versiuni pe benzina, Diesel si electrica, se numeste Intuitive. Adauga un senzor de ploaie, instrumentatie digitala de 10, 25 inchi, un port USB in spate.

In afara de varianta Hybrid, aceste variante au jante de 17 inchi, un scaun al soferului cu reglaj lombar si oglinzi retrovizoare rabatabile electirc. O versiune Business este si ea propusa, bazata pe versiunea Intuitive cu o ineterfata multimedia cu un ecran de 10, 25 de inchi, cu un sistem audio premium si servicii conectate Bluelink si Hyundai Live. Versiunea numita Creative se distinge prin intermediul unui calandru negru, lacuit, dat si cu faruri in fata si spate cu LED.

Telefoanele smarthpone se pot reincarca prin inductie, are un sistem audio premium Krell si retrovizoare interioare electrocromatice. Finisajele cele mai calitative si performante din versiunea Executive adauga detalii din piele scaunele din fata cu incalzire si cu reglaje electrice, un reglator adaptativ de viteza, radare de stationare in fata si jante de 18 inchi.

Hyundai Kona pe benzina are 1.0 T-GDi, o cutie mecanica cu sase rapoarte, o motorizare cu trei cilindri si un sistem de 48 V. Hyundai Kona pe Diesel are un singur motor 1.6 CRDi de 136 cai si o microhibridare de 48V. Versiunea hibrida combina un motor de 4 cilindri de 105 cai si 147 Nm cu un motor sincron de 32 kW. Ansamblul cuplat unei baterii Li-Ion de 1,56 kWh are un total de 141 cai si are o rulare foarte silentioasa in modul 100% electric. Hyundai Kona electrica are 136 sau 204 cai si o baterie de 39 sau 64 kWh. Deci versiunea cu o baterie mai mare poate parcurge pana la 484 km.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *